Hlavní obsah

Romadur tavený sýr 50%

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie975 kJ
Bílkoviny12 g
Tuky20 g
Sacharidy1,8 g
Sůl3 g
SAFA13 g
Vláknina0 g
Cukry1,7 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje velké množství tuku a má vysokou energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.