Hlavní obsah
Romadur tavený sýr 50%
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 975 kJ |
Bílkoviny | 12 g |
Tuky | 20 g |
Sacharidy | 1,8 g |
Sůl | 3 g |
SAFA | 13 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 1,7 g |
Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje velké množství tuku a má vysokou energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama