Hlavní obsah
Hrášek
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 330 kJ |
| Bílkoviny | 6 g |
| Tuky | 0,5 g |
| Sacharidy | 12 g |
| Sůl | 0,02 g |
| SAFA | 0,1 g |
| Vláknina | 6,5 g |
| Cukry | 6 g |
Hrášek má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a sacharidů. Hrášek je zdrojem provitaminu A, vitaminu C, K, kyseliny listové a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku, manganu a fosforu. Hrášek je vhodné zařadit do jídelníčku, má však mírně vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.
Náhrada potraviny
Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama





