Hlavní obsah
Hrášek
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 330 kJ |
| Bílkoviny | 6 g |
| Tuky | 0,5 g |
| Sacharidy | 12 g |
| Sůl | 0,02 g |
| SAFA | 0,1 g |
| Vláknina | 6,5 g |
| Cukry | 6 g |
Hrášek má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a sacharidů. Hrášek je zdrojem provitaminu A, vitaminu C, K, kyseliny listové a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku, manganu a fosforu. Hrášek je vhodné zařadit do jídelníčku, má však mírně vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.
Náhrada potraviny
Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama






