Hlavní obsah

Nej kosmetika na léto: 8 tipů redakce

Foto: Thinkstock

Bez speciální letní kosmetiky je v létě lepší nevycházetFoto: Thinkstock

Reklama

Konečně sluníčko! Dodá vám energii, krásné bronzové opálení, ale také dá vaší pokožce a vlasům pořádně zabrat. Bez speciální letní kosmetiky to proto nepůjde. Které krémy, tělová mléka či balzámy na vlasy skutečně fungují? Máme pro vás několik tipů na super letní kosmetiku, kterou máme v redakci odzkoušenou a nedáme bez ní ani ránu. Třeba bude vyhovovat i vám…

Článek

Chcete se opálit, ale ne spálit. Baví vás plavat v moři, ale vlasy, které kvůli mořské soli a slunečním paprskům ztratí lesk, vás už tolik netěší. Šupinaté vysušené nohy také k letním šatičkám příliš neladí. Co s tím? My v redakci řešíme v létě podobné věci a tohle nám na to zabírá…

1. Opalovací tělové mléko Bioderma Photoderm Bronz SPF30

Bez opalovacího krému či mléka s ochranným faktorem už dneska na slunce vyrazí málokdo. Hrozba rakoviny kůže, stárnutí pokožky a v neposlední řadě nepříjemné spáleniny, s tím vším si ochranný faktor poradí. My v redakci nedáme dopustit na tělové mléko od Biodermy, které vás ale nejen ochrání, ale zároveň podporuje tvorbu pigmentu, čímž vaše pokožka rychleji zhnědne. Mléko je navíc ve formě spreje, tudíž jeho aplikace je více než snadná. A hodí se na tělo i tvář. „Tohle mléko mám vyzkoušené a jsem s ním spokojená. Podporuje opálení, ale zároveň chrání. Nižším faktorem bych se nikdy nenamazala,“ říká naše módní redaktorka Jana Finferlová.

Tip redakce: Výběr opalovacích krémů je nepřeberný. Přečtěte si článek Vychytávky v opalovacích krémech. Tónovací i 3 v 1.

2. Po opalování chladivé mléko od Avonu

I když jste nezapomněli na ochranný faktor a žádné spáleniny se nekonají, přece jen bývá pokožka po celém dni na sluníčku hodně vyčerpaná. „Mně osobně se velmi dobře osvědčilo chladivé mléko ve spreji od značky Avon, které pokožku nejen hydratuje, ale příjemně ji osvěží a zklidní. Oblíbil si ho i můj přítel, který jinak rozhodně není žádným velkým milovníkem kosmetiky," radí Jana Chmelíková.

Tip redakce: Letos k moři nejedete, přesto toužíte po bronzovém opálení? Jak na to, vám poradíme v článku Snědá pokožka? Zařiďte si ji expres.

3. Na suchou pokožku Neutrogena

Pokud máte obecně sušší pokožku, tak v létě trpíte ještě víc. Potřebujete skutečně něco hodně výživného, co zabrání svědění a zatočí i s nevzhlednými šupinkami, které se nejčastěji tvoří na holeních. Pro tyto případy naše šéfredaktorka Kamila Tomsová doporučuje intenzivní regenerační tělové mléko od Neutrogeny, které je určeno pro velmi suchou pleť. Působí jako ošetřující zábal, regeneruje pokožku, odstraňuje veškeré její napětí a zanechává ji krásně hebkou a vláčnou.

4. Podrážděný obličej? Zkuste Termální vodu od La Roche Posay

Ať už jste u vody, u moře, nebo vás ničí vedro v ulicích města, rozhodně vám dobře poslouží sprej na obličej La Roche Posay Termální voda. Obsahuje minerály a stopové prvky včetně selenu, díky čemuž má antioxidační, zvláčňující a zklidňující vlastnosti. Já ho mám v kabelce celé léto. Vždy mě osvěží, pokožku zklidní, zmírňuje případné zarudnutí pleti, a navíc zabraňuje i jejímu stárnutí.

5. Kapsle Innéov Slunce vám s opálením pomohou

Milujete sluníčko a v létě rozhodně plánujete dosáhnout dokonale bronzového opálení? Tak zkuste kapsle Innéov Slunce, které pokožku na slunění dokonale připraví. Zázračné pilulky nejen urychlují a zesilují intenzitu opálení, zároveň chrání pokožku před stárnutím a poškozením UV zářením. „Užívat kapsle byste měli už čtyři týdny před plánovaným pobytem na slunci," vzpomněla si ještě na oblíbený přípravek Jana Finferlová.

6. Na spáleniny funguje Aloe Vera

Aloe je známá svými léčivými a hojivými účinky, a proto velmi dobře funguje i na spáleniny od sluníčka. My máme odzkoušené pleťové mléko s vysokým obsahem Aloe Vera, které vyrábí firma TopVert. Obsahuje také mandlový, jojobový, konopný a avokádový olej a vitamin E.

„Spálenou pokožku zchladí, zklidní a dodá jí i potřebnou hydrataci. Navíc je určeno i pro velmi citlivou pleť, takže se nemusíte bát namazat s ní třeba i své děti," radí jazyková redaktorka Jana Netopilová.

7. Se suchými vlasy si poradí vlasová kúra od Schwarzkopf

I velmi silné, zdravé a kvalitní vlasy v létě velmi trpí. Sluneční paprsky je vysušují, mořská sůl je zbavuje lesku a jejich neustálé mytí a foukání také není ideální. S tím vším si poradí vlasová kúra po slunění Sun Protect od Schwarzkopf. Stačí ji vetřít do vysušených vlasů, nechat ji pět až deset minut působit a pak opláchnout. Výsledkem budou hebké a krásně lesklé vlasy. Kúra navíc obsahuje UV filtr, který vlasy před nezdravým slunečním zářením chrání. Naše editorka Sabina Trnková na ni nedá dopustit.

8. Hydratujte obličej s pomocí masky od Clinique

Ačkoli normálně nemíváte s pletí výrazné problémy, v létě může být všechno jinak. Alespoň občas tak dopřejte svému obličeji zklidńující a hydratační masku, zkuste třeba Skin Calming Moisture Mask od firmy Clinique. „Nejen že vaši pokožku hydratuje, ale dokonale ji zklidní, zbaví vás případného začervenání a krásně vás osvěží," vysvětluje Magda Krajmerová.

Tip redakce:Nezapomínejte ale ani na ruce! Jak o ně pečovat se dočtete v článku Super triky pro jemné ruce. Vyzkoušené!.

Krásné léto všem!

Reklama

Související témata:

Načítám