Hlavní obsah

Jak nejlépe postupovat, když chcete prozkoumat anální hrátky

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Jedna z nejčastěji nesplněných sexuálních fantazií mužů a žen? Anální hrátky! Proč do nich jít, jak se připravit a kdy vzít věci do vlastních rukou? Takhle vás to bude bavit!

Článek

Různé ankety potvrzují, že asi 36 procent žen a 44 procent mužů ve věku 25 až 44 let někdy vyzkouší anální styk. Proč? Je to horké místo plné nervových zakončení, takže si jistě zasluhuje pozornost a odpovídající péči.

Zatím vám k jeho stimulaci chybí odvaha? Inspirujte se tipy britské sexpertky Tracey Cox, která radí, jak postupovat, když se přece jen rozhodnete prozkoumat, co na tom análním sexu vlastně je.

1. Vyberte si vhodnou dobu

Po vydatné večeři či pozdním grilování s potravinami, které nadýmají, se o pohodu a vhodné podmínky pro anální stimulaci nepostaráte. Těžkým jídlem potrápíte svůj žaludek, slinivku i žlučník. Nejhorší je přitom kombinace tučných potravin s alkoholem, nevyhovuje ani syrová zelenina ve větším množství či steaky z červeného masa. Prdět u sexu asi nechcete, že?

2. Nechtějte „to“ hned

Jedno milostné setkání, jedno anální proniknutí? Vůbec ne. Začněte pomalu a požádejte partnera, aby vám zadek a řitní otvor nejprve hýčkal prsty. Trvá týdny, než si na takový pocit zvyknete. Pravda je taková, že obecně by mezi jemnou „prstovou fází“ a proniknutím penisu do zadečku měl uběhnout asi tak měsíc.

Proto s milencem uzavřete dohodu, že vás při milování na pár minut ohne přes koleno a bude půlky a zadní vstup něžně hladit, aniž by se pokoušel o násilné a bolestivé vniknutí. Nejprve oblast stimulace zužte pouze na „okraj“. Vnímejte všechny pocity a emoce.

3. Prst na obzoru

Pokuste se uvolnit. Do otvoru by se nejdřív měl dostat jen prst – ideálně namočený v lubrikantu na olejovém základě, který nezasychá tak rychle. Pokud chcete získat jistotu, že vám rychlost zasouvání bude vyhovovat, uchopte milencovu ruku a jeho ukazováček řiďte osobně. Prst může uvnitř dělat malé kruhy. „Napoprvé se vyvarujte klasickému pohybu ‚dovnitř a ven‘, který je tak typický pro dráždění pochvy. Ať prst už radši zůstane na místě určení,“ říká Tracey Cox. Jak trénovat dále?

Foto: Thornova Photography, Shutterstock.com

Erotické pomůcky jsou obvykle vyrobeny z gumy, silikonu nebo jiných materiálůFoto: Thornova Photography, Shutterstock.com

4. Vyzkoušejte anální hračky

Pomůcky, které vypadají jako malé penisy, vytvářejí příjemný tlak na „zeď“ mezi konečníkem a vaginou. Nemáte-li zatím zájem o kontakt zadnice s penisem, využijte je. Nejprve preferujte užší předměty, silné jako malíček, a postupně velikost zvětšujte. „Můžete si koupit i vibrační anální kolíky či gelové korálky. Mnoho lidí zažívá ty nejintenzivnější pocity, když tyto předměty vytahují ven,“ doporučuje sexpertka.

Riziko infekcí je tu však v porovnání s penisem nebo vaginou vyšší, proto do zadečku nezasouvejte nic, co není důkladně omyté. Pro klid duše i těla použijte kondom. Stačí použít málo lubrikantu, nebo se špatně připravit a řitní trhlina, která, kromě jiného, zvyšuje i riziko přenosu pohlavních chorob, je na světě.

5. Pokuste se o anální styk

Jestli už patříte k těm zkušenějším, pokuste se o anální sex. Pro začátek zvolte méně náročnou pozici, kupříkladu misionáře. V pozici zezadu nebo na koníčka je zásun hlubší, to si nechte na příště. Na penis i konečník naneste hodně mazadla a počkejte, až se zadní vchod uvolní a otevře.

„Opět tu funguje partnerská dohoda. Pronikání pyje musí být postupné. Nejprve se zasune pouze špička, přičemž přijímající dává vědět, že je všechno v pořádku. Pokud tomu tak je, penis se zaboří o další milimetry a znovu si vyžádá zpětnou vazbu,“ popisuje Tracey Cox. Ze začátku se možná nesetkáte s příjemnými pocity, ale bolest k análnímu milování nepatří. Signalizuje, že něco děláte špatně. Změňte pozici nebo úhel pronikání, popřípadě se vraťte na začátek a víc se uvolněte.

Co se týče mužů, tak pro masáž prostaty v podstatě platí stejná pravidla. Nic nechtějte hned a dopřejte milenci čas, aby si na tento typ dráždění zvykl, pokud tedy o něj má zájem.

Reklama

Načítám