Hlavní obsah

10 doplňků, které se vejdou i na malý balkon

Foto: thinkstock

I na malém balkoně si můžete v létě užít velkou pohoduFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné velké jídelní stoly, závěsné houpačky, ohromné slunečníky – můžete nad katalogy se zahradním nábytkem jenom snít, protože máte u bytu jen malý balkon a na něj se nic z toho nevejde? Přesto si můžete udělat trochu letní radosti. Našli jsme totiž pro vás doplňky, které se vejdou i k vám!

Článek

Lepší malý balkon než žádný! Také si to říkáte? Našich deset tipů vás ale přesvědčí, že i tady si můžete vytvořit koutek pro relaxaci nebo malou bylinkovou zahrádku. Stačí si jen vybrat!

Mějte své soukromí

Ukrýt se za hradbu z keřů, a vytvořit si tak soukromí na balkoně nejde. Ale stejnou službu odvedou i speciální balkonové zástěny. Tu se jménem IKEA Dyning si můžete vybrat v několika barevných provedeních. Má výšku 80 a délku 250 centimetrů a přichytíte ji k zábradlí osmi fixačními pásky, které jsou součástí balení. Stojí 379 korun.

Foto: ikea

Foto: ikea

Ukryjte se před horkým sluncem

Dokonalou ochranu před sluncem nabízí slunečník. Ale nevíte, jak ho na váš balkon dostat? Zkuste méně známý typ: půlkruhový. Ten má konstrukci těsně u zdi, proto nepřekáží, navíc jednou stranou krásně „lícuje“ se zdí. Robustní kovová konstrukce mu dodává na stabilitě, deštník si lze vybrat ze tří barev. Má velikost 270 x 140 a výšku 233 centimetrů. Cena je 1399 korun.

Foto: popron.cz

Foto: popron.cz

Je libo malou balkonovou party?

Ani na balkonu si nemusíte odepírat grilování. Stačí si na stolek postavit gril Philips HD4419/20. Je vybavený odolnou hladkou i vroubkovanou grilovací deskou, které zahřejete na velmi vysoké teploty. Prodává se za 1590 korun.

Profi zahrádkář se bez skleníku neobejde

Nejen grilování, ale i pěstování všeho možného se můžete věnovat na balkoně. A to dokonce i ve skleníku! Tedy když si pořídíte Nortene určený na balkon, který má velikost jen 69 x 49 a výšku také 157 centimetrů. Je vyrobený z lehkých trubek a odolné fólie. Doporučená cena činí 579 korun.

Ještě jste neosadili truhlíky? Zkuste těchto 10 balkonovek, které jsou krásnější než muškáty!.

A čím budete zalévat?

Nejen rostliny v pařníku, ale i v truhlících potřebují čas od času zalít. K tomu bude ideální konev Koziol Camilla XL. Má objem čtyři litry a díky atraktivnímu vzhledu a různým barvám se stane ozdobou, i když ji právě nebudete používat. Praktická je její odlehčená váha a velký otvor. Proto ji nejen snadno naplníte, ale poslouží i jako váza nebo květináč. Koupíte ji za 549 korun.

Foto: koziol

Foto: koziol

I květiny chtějí hezké bydlení

Máte na balkoně tolik květináčů, že se vám sem žádný další nevejde? Zaplňte i zábradlí! Poslouží k tomu speciální květináč Corsica Flower Bridge vysoký 24 centimetrů. Díky speciálnímu držáku ho nasadíte na madlo, kde krásně drží. K mání jsou různé barvy a cena činí 207 korun.

Foto: decoform

Foto: decoform

Pro pohodlné posezení

Kdo má židli, ten bydlí – a to platí i pro balkon bez ohledu na jeho velikost. Proto je k mání několik sestav zahradního nábytku určených právě na tento omezený prostor. Například stolek z Kika za 899 korun s deskou 60 x 60 centimetrů lze po sezoně sklopit a pověsit třeba na zeď. Totéž platí pro židle ze stejné série, stojí taktéž 899 korun. Na výběr máte bílou, modrou a zelenou barvu.

Foto: kika

Foto: kika

Kolik lidí, tolik židlí

Stejně jako skládací, i stohovatelný nábytek už zachránil a ještě zachrání nejednu terasu či balkon. Ideální na malé prostory jsou plastové židle Scab Gio. Mají výšku 84 a hloubku 50 centimetrů. Vyrábějí se v několika barvách a jedna přijde na 1609 korun.

Foto: m-life.cz

Foto: m-life.cz

Pokud máte na terase či zahradě více místa, další inspiraci najdete v naší Velká galerie zahradního nábytku. Vyberte si!.

Stolek pro balkon jako ulitý

Máte pocit, že kulatý a čtvercový stolek zabere moc místa? Pak zkuste speciální zahradní sestavu Mercy z malajské dřeviny Durian. Ta se skládá z tvarově úspornějšího půlhruhového stolku a dvou skládacích židlí. Cena sestavy je 3503 koruny.

Foto: design-interior

Foto: design-interior

Aby vosy neměly šanci

Posedět si na balkoně s kafíčkem je sice romantické, ovšem do chvíle, než začnou lítat vosy a vy je máte v hrnku i cukřence. Dejte jim proto včas stopku! Pořiďte si plechovou uzavřenou cukřenku Bella rose Pernilla White. Má výšku 10 centimetrů. Je stylová a praktická zároveň. Prodává se za 146 korun.

Který z doplňků považujete za nejpraktičtější a pořídíte si ho na svůj balkon? A co vám nesmí přes práh? Napište to ostatním v diskusi pod článkem.

Reklama

Načítám