Hlavní obsah

10 kroků k dokonalým nehtům

Foto: shutterstock.com

Krásné nehty může mít každá ženaFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

1. díl - „Panebože, zlomil se mi nehet!" Co teď, když večer jdete do společnosti a manikérka nemá volno? Nebojte se, nenecháme vás ve štychu. Je tu nový seriál, ve kterém se podle instruktážních videí naučíte, jak o své nehty pečovat, když zrovna není čas na to, abyste se svěřily profesionálům, nebo jednoduše dojdou peníze.

Článek

Příprava

Nehty jsou naší vizitkou. Proč si tedy na sebe jednou týdně neudělat čas? Já to pojímám jako rituál, při kterém relaxuji. Uvařte si čaj, pusťte si příjemnou hudbu a připravte všechny pomůcky.

Budete potřebovat:

Podložku (může být i starý ručník), odlakovač, nůžky se zakroucenou špičkou, pilník s různými hrubostmi, pemzu, leštičku, změkčovač na kůžičky nebo misku na vodní lázeň, tyčinku na zatlačení kůžiček, podlak, lak, olejíček na nehty (případně olivový olej), krém na ruce, kosmetický štětec, vatu nebo vatové tampony.

Podrobný návod, jak si udělat manikúru v domácím prostředí, můžete vidět na instruktážním videu zde:

{stream-video}

Není pilník jako pilník

Při výběru pilníku si dejte pozor. Na přírodní nehty používejte minimální hrubost. Pro domácí použití jsou nejlepší pilníky 3 v jednom nebo 4 v jednom, které mají dvě nebo tři různé hrubosti a jednu lešticí stranu (gumovou). Na konečky nehtů můžete použít hrubost 100. Na vrchní část minimálně 180. Čím vyšší číslo, tím menší hrubost. V prodejně se ptejte na pilníky na přírodní nehty. Ke spilování vrchní části nehtu lze použít i pemza. Je velmi jemná, takže se nepropilujete hluboko, na což si musíte dát pozor. Osobně nedoporučuji kovové pilníky (kov není dobrý na nehty) a nepoužívám ani skleněné, které se mi neosvědčily .

Leštičky

Pokud nemá pilník lešticí stranu (šedá guma), můžete leštičku sehnat i zvlášť. Vyplatí se, protože nemusíte potom nanášet bezbarvý lak. Můžete se ptát i po jelenici. Některé pilníky mívají i bílou vrstvu, která už slouží jako příprava na leštění. Tu použijte před šedou gumovou částí nebo zmíněnou jelenicí.

Laky, podlaky a nadlaky

Na trhu existuje celá řada šetrných laků s přídavkem vitaminů a přírodních zpevňovačů. Pokud chcete mít nehty krásné a zdravé, vyplatí se připlatit si. Lakováním se totiž nehty ničí stejně jako odlakováním. Pokud chcete poškození eliminovat, používejte speciální podlaky, které seženete i v drogerii. Stejně tak jako první vrstva pod lak se dá použít zpevňovač. Na něj následují dvě vrstvy laku. Lakujte vždy od středu ke krajům. Pokud nemáte pevnou ruku, pořiďte si korektor, kterým eliminujete své nepřesné snažení. Je to vlastně odlakovač v tužce. Pokud chcete použít na konec lesk, vynechte druhou vrstvu laku. Čím více vrstev, tím větší hrozí riziko, že se vám lak začne brzy loupat.

Foto: shutterstock.com

Krém na ruce vás nesmí pálitFoto: shutterstock.com

Každodenní péče

Aby byly nehty pevné a krásné, měly byste je podpořit každý den zdravou vyváženou stravou s dostatečným množstvím vitaminů. Pokud jíte potravní doplňky, nepoužívejte kombinace minerálů a stopových prvků, jako např. vápník, zinek, hořčík, ale kupujte si každý zvlášť a bedlivě sledujte složení na krabičce, protože výrobci skutečný obsah někdy „šidí“ a obsahují i jiné přísady, přičemž denní doporučovaná dávka nemusí být dosažena.

I kůžičky si zaslouží každodenní péči. Postačí je před spaním promazat olejem. Nemáte-li speciální, použijte olivový (na vaření). Můžete ho mít klidně vedle postele stejně jako krém na ruce. Vzpomeňte si, že nejen na krku, ale i na rukou je stáří brzy vidět a při zanedbané péči vám později nepomůže ani plastická operace.

Krásné nehty může mít každá z nás. Stačí jen obětovat trochu času a námahy. Věřte, že se vám tahle investice mnohonásobně vrátí.

Nevíte si s něčím rady? Pište nám své dotazy do diskuse nebo na info@prozeny.cz. V druhém díle se zaměříme na francouzskou manikúru ve všech podobách. Do té doby můžetepilovat“ domácí péči.

Reklama

Související témata:

Načítám