Hlavní obsah

10 věcí, které rozhodně nejsou sexy. Přestaňte je v posteli dělat!

Foto: Thinkstock

Máte málo sexu? Třeba za to můžete vy sami!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho lidí je nespokojeno se svým sexuálním životem, ale neuvědomuje si, že se na tomto nezáviděníhodném stavu přímo podílí. Jak a čím? Kterých 10 věcí zabíjí lásku a vášeň?

Článek

V mezilidských vztazích existuje celá řada hluchých míst a máme pro vás seznam toho, co by se v posteli, před sexem, během něj a po něm dělat nemělo. Snesete pravdu? Tohle je prostě špatně!

1. Příliš mnoho oblečení

Sexuoložka Laura Berman z Chicaga říká, že se partnerům staví do cesty oblečení. Těžkotonážní pyžama nejsou sexy a nevyvolávají intimitu. Nahota je lepší! Doktorka na svém blogu doslova píše: „Většina z vás tráví celé dny v oblečení. Od rána do doby, než se jdete osprchovat. Odhalení kůže může změnit náladu a zvýšit sexuální pocity.“ Totéž potvrdila i studie doktora Kurta Graye z univerzity v Marylandu, která hlásá, že polonazí a nazí lidé jsou víc sexy.

2. Zamčená ústa

Jistý Jeremy Nicholson, psycholog z Bostonu, zastává názor, že pokud při sexu vydáváte aspoň nějaké zvuky, dává to celému aktu větší smysl. V tichosti se zábrany neodstraňují, nedochází k tak velkému vzrušení, a navíc není provokován mužský orgasmus.

3. Bernardýnův dech

Sex není porod. Nikdo z vás nemusí zrychleně dýchat a lapat po dechu. Působí to tak, že za pár vteřin zkolabujete. Podle Joan Elizabeth Lloyd, newyorské autorky knihy Perfektní orgasmus, je lepší zvolit rytmické a mělké nádechy nosem. Působí to méně afektovaně.

Foto: Thinkstock

Pyžamo zrovna není erotický oděvFoto: Thinkstock

4. Přehnaná sebekontrola

Pořád se hlídáte, aby vás někdo neslyšel, neviděl, nenařknul, neokoukal? To fakt není sexy! Farmaceutická společnost Bayer na základě vlastního výzkumu uvádí, že speciálně muži k životu vyloženě potřebují spontánní sex. V Austrálii si to myslí 75 procent mužů z osmi stovek oslovených. A pozor, dokonce prý 90 procent žen upřednostňuje spontánní sex před plánovanou intimitou!

5. Milenecká senilita

Rozsáhlá analýza manželských párů, kterou provedl portál iVillage, odhalila, že nejčastější přání manželů bez ohledu na pohlaví je, aby jejich partner zahajoval sex častěji, protože aktivita jenom jednoho rozhodně není sexy. (To si myslí 42 procent dotázaných.) Jelikož studie z univerzity v Coloradu potvrdila, že lidé jsou šťastnější, když se milují aspoň dvakrát za týden, o jeden „pokus“ by se měl zasloužit každý z vás.

6. Chrápání

Podle pražské kliniky GHC až 10 procent mužů uvádí, že s nimi ženy kvůli „koncertování“ nespí. I když chrápání je doménou spíš mužů, ani ženy se mu nevyhnou. V České republice chrápe každý třetí občan – a otravuje to všechny!

Foto: Thinkstock

Chrápání je dlážděná cesta od lásky k nenávistiFoto: Thinkstock

7. Stále zavřené oči

Věřte tomu nebo ne, ale z australského průzkumu prodejce hraček pro dospělé Adultshop, kterého se zúčastnilo 1500 lidí, 92 procent dotázaných uvedlo, že se milují s otevřenýma očima, což jim připadá sexy. Takže nezavírat!

8. Oči v sloup

Doktor John Gottman ze Seattlu, který je považován za jednoho z nejvlivnějších terapeutů uplynulého čtvrtstoletí, říká, že obracení očí v sloup ničí partnerské a milenecké vztahy, takže až zase příště bude dělat něco špatně, řeknete mu to, ale oči nechte v klidu!

9. Červené skvrny

Sexuolog Zlatko Pastor říká, že z ryze biologického hlediska není koitus mezi zdravými partnery v době menstruace vůbec škodlivý, ale to neznamená, že červené čáry na stehnech působí vábivým dojmem.

10. Špinavé povlečení

Ergoflex, britský prodejce ložních matrací, zjistil, že svobodné ženy mění ložní prádlo každý druhý týden. Muži jednou během tří měsíců! No fuj! Propocená a poskvrněná postel nevábí!

A co není sexy podle vás?

Reklama

Načítám