Hlavní obsah

3 letní líčení podle přehlídkového mola

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde brát inspiraci na letní líčení? Rovnou z přehlídkového mola. Zářivé linky, klasické kouřové stíny s orámovanýma očima nebo nenahraditelná červená rtěnka. Jak je můžete napodobit ve svém líčení?

Článek

Jakožto milovnice líčení se shodneme, že roušek a schovávání obličeje bylo dost. Chce to nový závan inspirace, oprášit kosmetický arzenál, který už dlouho ležel ladem, a možná i přikoupit něco nového. Přinášíme dvojitou inspiraci přímo z přehlídek na letní sezonu a jedno líčení podzimní, které můžete vyzkoušet už teď!

Glamour look

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Dolce & GabbanaFoto: Profimedia.cz

Láska k sofistikované černé lince a červené rtěnce nikdy nepomine, potvrzuje skoro každá přehlídka Dolce & Gabbana. V létě se navíc můžete odvázat a už tak barevný outfit doplnit i energickou barvou na rtech!

Linku držte co nejblíž řas a začínejte ji kreslit od druhé třetiny víčka – tedy nezačínejte s ní už ve vnitřním koutku. O to víc ji pak protáhněte u koutku vnějšího. Řasenku nanášejte kartáčkem směrem šikmo ven, tím podpoříte kočičí vzhled očí. Červenou rtěnku naneste na rty a pak prsty jemně rozetřete kontury. Zaprvé je to takto bez ostré linie trendy a zadruhé vám to opticky zvětší rty!

Foto: Archiv firem

Zleva: tekuté linky ve fixu Calligraph Pro Precise, Catrice, 90 Kč, prodává dm drogerie; tekuté linky ve fixu Precise, Dermacol, 99 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: hydratační rtěnka Elie Saab Limited Collection Color Riche, odstín 04 Royal Attitide, L’Oréal Paris, 236 Kč, prodává Notino; tekutá rtěnka Lip Stain, odstín 01 Always Red, Sephora Collection, 295 KčFoto: Archiv firem

Černé oči

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Chanel a ChloéFoto: Profimedia.cz

Kouřovky na léto? A ještě k tomu černé? Při pohledu na fotku z přehlídky Chanelu by vás mohlo napadnout, že jsme se spletli a že se jedná o spíš podzimní kolekci. Ale není tomu tak. Černé oči byly hlavním poznávacím znakem modelek i na přehlídce Chloé. Faktem je, že černé kouřovky a (nebo jen) orámované oči budou k opálené kůži působit uvolněnějším dojmem a nebudou tak kontrastní, jako k porcelánové pleti v zimě.

Základní pravidlo, jak si v nich nepřipadat zmalovaně: uberte se vším ostatním. Pleťovku vyřešte BB krémem, který obličej sjednotí bez efektu „masky“. Větší začervenání, pupínky nebo kruhy pod očima vyřešte korektorem.

Stíny vrstvěte od řas směrem k obočí. Nejtmavší barva je těsně u řas, ve vnějším koutku a záhybu oka. Pokud nejste tolik zručné, zkuste si jen nakreslit linku podél řas a tu štětečkem rozmazávat směrem nahoru. Můžete se také inspirovat trikem na rozmazání linky podle vizážistky.

Pak už jen stačí dokončit oči nepostradatelnou řasenkou, přidat lehký dotek bronzeru nebo tvářenky, nude rtěnku či lesk a je hotovo.

Foto: Archiv firem

Zleva: paletka stínů varianta 004 To be cool with in Copenhagen, Gosh Copenhagen, 399 Kč, prodává FAnn parfumerie; paletka očních stínů Backstage Custom, Dior, 1490 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: dlouhotrvající tužka na oči Le Liner Signature, L’Oréal Paris, 187 Kč, prodává Notino; kajalová tužka MAC, 630 KčFoto: Archiv firem

Divoké linky

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Versace na milánském týdnu módyFoto: Profimedia.cz

Ačkoli jde trend o nadcházející podzim podle značky Versace, my říkáme: užijte si ho teď, na přelomu léta! Nějak nám totiž ty barevné linky a huňaté svetry nejdou dohromady.

Aby barevné stíny vynikly co nejlépe, oční víčko si sjednoťte tím nejsvětlejším korektorem, co doma najdete. Širokou a protáhlou linku můžete nakreslit krémovými stíny v tužce nebo k tomu použít klasickou paletku a štětec. Look z přehlídky doladíte rtěnkou v tělové barvě s nádechem do hněda nebo oranžova.

Foto: Archiv firem

Zleva: barevná paletka stínů Ultimate Shadow, NYX, 479 Kč, prodává Notino; paletka očních stínů Forever Flawless Namaste, Revolution, 349 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: krémové oční stíny v tužce Clinique, 650 Kč; oční stíny v tužce Yves Rocher, 299 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám