Hlavní obsah

Hrdina líčení pod roušky? Kompaktní pudry do kabelky

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Reklama

Možná jste v době povinného nošení respirátorů make-up vzdaly, ale není to potřeba. Našli jsme totiž dokonalou kombinaci, která vaše líčení zachrání. Vsaďte na kompaktní pudr, který až překvapivě dobře funguje dohromady s BB krémem.

Článek

Pravdou je, že aktuálním trendem je pleť zdravě vypadající a co nejvíce „šťavnatá“. A pudry s tím moc dohromady nejdou, to je fakt. Když ale použijete ten správný typ, který si bude rozumět s podkladem, pleť zmatní tak akorát. Navíc vás zachrání i během dne, kdy se pokouší líčení narušit rouška. Dnešním hrdinou je – kompaktní pudr!

Nepostradatelné pudry

Respirátory a roušky znamenají v líčení i péči o pleť změnu. Pleť se může víc mastit, může začít trpět na pupínky nebo vyrážky a cesta v MHD se rovná rozmazaný make-up. Co zafixuje líčení? Pudr. Kromě toho pleť zmatní, opticky retušuje, vyhladí a celkově zdokonalí.

To umí jak pudry sypké, tak i kompaktní. Ideální výrobek by měl splynout s líčením, nedělat fleky ani mapy a hlavně by nemělo být vidět, že pudr máte! Pokud to s ním přeženete nebo ho nanesete blízko pod oči, může také zvýraznit vrásky.

Sypké pudry, které se nanášejí štětcem, jsou skvělé, ale do kabelky nic moc. Praktičtější volbou je tedy pudr kompaktní, ideálně i se zabudovaným zrcátkem a houbičkou k tomu. Jen ji nezapomínejte pravidelně mýt.

Pudr + BB krém

V poslední době jsem si oblíbila kombinaci BB krému a právě kompaktního pudru. Pro smíšenou pleť je to ideální varianta. Pečující BB krém celkově dodá dojem pleti žádoucí „šťavnatý“ dojem, a to i když použiji pudr. Ten jsem většinou nanášela jen na T-zónu, která se nejvíc mastí, nyní ho ale kvůli rouškám v jemné vrstvě používám i na tváře. Díky tomu, že je pudr zabarvený (není transparentní), doladí a sjednotí i barvu celého obličeje.

Pro neprůstřelné líčení (a pokud se vám pleť hodně mastí), můžete vybrat místo BB krému make-up slibující zmatnění a s dlouhotrvající výdrží, to celé ještě přepudrovat kompaktním pudrem a na závěr přestříkat fixačním sprejem.

Tip na závěr: Můžete také sáhnout po kombinaci kompaktního pudru a make-upu v jednom. Je víc krycí než jen samotný pudr a tudíž také skvělý na osvěžení líčení během dne. Použít ho můžete samotný, v kombinaci s BB krémem nebo s make-upem, jak vám bude vyhovovat.

Kompaktní pudry

Všechny následující tipy mají v balení i houbičku nebo malý štětec!

Foto: Archiv firem

Zleva: Kompaktní pudr True Match L’Oréal Paris, 335 Kč; kompaktní pudr Fit Me, Maybelline, 130 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kompaktní pudr Facefinity, MaxFactor, 335 Kč, prodává Fann parfumerie; kompaktní pudr Clinique, 990 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kompaktní pudr Makeup Revolution, 117 Kč; kompaktní pudr IsaDora, 502 Kč, obojí prodává NotinoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kompaktní pudr OnColour, Oriflame, 200 Kč; kompaktní pudr Skin Supreme, trend IT UP, 100 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kompaktní pudr Yves Saint Laurent, 1385 Kč, prodává Notino; kompaktní pudr Luminous Silk, Giorgio Armani, 1290 Kč, prodává DouglasFoto: Archiv firem

Pudr a make-up v jednom

Foto: Archiv firem

Zleva: Přírodní pudrový make-up Alima Pure, 1090 Kč, prodává Líčírna Organics; pudr + make-up v jednom Studio Fix, MAC, 1000 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám