Hlavní obsah

Test tvářenek: Která se nejvíc hodí na letní look a vydrží?

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Pokukujete po nové tvářence? Otestovali jsme pro vás pět výrobků. Jakou si vybrat texturu, který odstín nejvíc podtrhne opálení a která skvěle drží?

Článek

Bez tvářenky není líčení kompletní, také souhlasíte? Růž dodá obličeji svěží, odpočatější vzhled, i když se vám zrovna nepodařilo naspat osm hodin. Dokáže zvýraznit žádoucí rysy obličeje i ubrat pár let. V obchodech ale číhá spousta variant, ze kterých vybírat. Tekuté, krémové nebo klasicky pudrové. Pět značek, různé ceny i textury. Která náš test vyhrála?

Organic Pharmacy

Balení tvářenky londýnské kosmetiky připomíná tekutou rtěnku. Barva s odstínem Apricot je naoranžovělá, krásně meruňková, a tak se výtečně se hodí k opálené pleti. Obsahuje rostlinné výtažky, pečující mátový a jojobový olej a měsíček lékařský. Mile mě také překvapila vůně, která je ovšem z nějakého důvodu citrusová.

Barvu jsem nanesla na prsty a poté na tváře. Je trochu náročnější na aplikaci, protože zpočátku jsem ji nanášela a zároveň prsty sundávala. Chce to zapracovávat opatrně a zkrátka chvíli trénovat, jak na ni. Ovšem šťavnatý efekt, který na tvářích vytvoří, stojí za to. Nejvíce mi vyhovuje v kombinaci s jemným líčením s BB krémem – na léto ideální!

Foto: Eva Malúšová, Archiv firmy

Tekutá tvářenka The Organic Pharmacy, odstín Apricot, 750 Kč, koupíte na AurioFoto: Eva Malúšová, Archiv firmy

Fenty Beauty

Tvářenka od Rihanny je na tom dost podobě. Je také krémová, tudíž trochu vyšší dívčí. Když jsem poprvé viděla odstín, zhrozila jsem se, jenže když ho nanesete v malé vrstvě na kůži, vypadá překvapivě skvěle. Efekt je o maličko víc lesklejší než u předchozí krémové. Funguje také dobře jako podklad pod pudrovou tvářenku, když chcete, aby líčení dlouho drželo. Pro snazší aplikaci je lepší barvu trochu zahřát, takže ji nabírám prsty.

Foto: Eva Malúšová, Archiv firmy

Krémová tvářenka Cheeks Out Freestyle, Fenty Beauty, odstín 04 crush on cupid, 610 Kč, prodává SephoraFoto: Eva Malúšová, Archiv firmy

trend IT UP

Přecházíme na pudrové tvářenky! Drogerková značka, která mě zaujala na první pohled. Mám totiž ráda, když tvářenky v sobě mají třpytky. Odstín je mixem světle a tmavě růžové a zmíněných latých třpytek, které nejsou úplně najemno namleté. Pokud třpytky nemusíte, raději zvolte jinou variantu. Intenzita růžové je ale ideální.

Foto: Eva Malúšová, Archiv firmy

Tvářenka Super Glow, trend IT UP, 99 Kč, prodává dm drogerieFoto: Eva Malúšová, Archiv firmy

Arabesque 

Čtvrtá tvářenka je hodně podobná trend IT UP, odstín není silně růžový, ale je především lesklý. Na rozdíl od té předchozí ale nemá velké třpytky, spíš jednolitý metalický lesk. U této kompaktní pudrové tvářenky si můžete odstín míchat, jak je libo, je to mix růžové, oranžové a hnědo-růžové. Není tak výrazná a hodí se pro ty, které chtějí jen lehkou barvu, případně to s líčením tolik neumí. Velké plus je, že přežila i nápor v podobě respirátoru v MHD.

Foto: Eva Malúšová, Archiv firmy

Pudrová tvářenka Arabesque, 710 Kč, prodává VivianeFoto: Eva Malúšová, Archiv firmy

Naj-Oleari

Šampionka dnešního testu! Vítězem mezi tvářenkami je italská značka Naj-Oleari a odstín petal pink. Je růžovo-oranžová, tudíž podle mě univerzálně slušivý odstín. V balení najdete i štěteček, ale ten mi na nanášení nepřijde úplně šikovný. Lepší je použít nějaký objemnější s jemnějšími štětinami. Odstín je z testovaných pudrových tvářenek nejintenzivnější, obsahuje i jemňoučký lesk a držela bez problémů celý den.

Foto: Eva Malúšová, Archiv firmy

Pudrová tvářenka Naj-Oleari, odstín 01 golden peach, 499 Kč, prodává FAnn parfumerieFoto: Eva Malúšová, Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám