Hlavní obsah

Lifting jen díky korektoru aneb Jak ho nanášet v roce 2021?

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Také jste si zamilovali foxy eyes? Trend liščích očí se stále drží na výsluní a tomu se přizpůsobuje i líčení celé tváře. Díky tomu se objevují nové triky, jak svoji tvář opticky zúžit a vyhladit. My pro vás máme jeden jednoduchý, ke kterému vám stačí pouze korektor!

Článek

Beauty trendem roku 2020, který se přelil i do toho letošního, jsou rozhodně foxy eyes neboli liščí oči, tedy líčení, kdy jsou linky i linie obočí protaženy šikmo směrem ke spánkům. Okolo toho se pak točí nejrůznější tipy a triky, jak tohoto efektu docílit jen díky líčidlům. Jsou totiž i tací, kteří se rozhodli rovnou pro plastickou operaci.

Pomůže i tvářenka

Dokonalý a trendy vzhled můžete podtrhnout i tvářenkou. Místo toho, abyste ji nanášeli jen na „jablíčka“ tváří, pokračujte i na lícní kosti a zapracujte ji až směrem ke spánkům. Tím obličej opticky zúžíte a efekt liščích očí ještě podpoříte. K naprosté dokonalosti pak můžete vaše líčení pozvednout i díky korektoru. Jak?

Jde o nový způsob, jak si vykonturovat obličej, ale není tak složitý, jako například populární tutorial od Kim Kardashian (40). To vyžadovalo nějaký čas a přesný postup, jak pokreslit celý obličej, dále několik produktů, spoustu štětců a navíc vizážistické schopnosti. Lid na báječné sociální síti TikTok je ovšem vynalézavý, a přišel tak s něčím jednodušším, rychlejším a stejně efektním.

Foto: Vladimir Gjorgiev, Shutterstock.com

Korektor se vždy nanášel na celou oblast pod okem, nyní stačí jen tečky u vnitřních a vnějších koutků, kterou rozmažteFoto: Vladimir Gjorgiev, Shutterstock.com

Lifting korektorem

Starý návod zněl nanést korektor na celou oblast pod okem do trojúhelníku a zapracovat do ztracena. Pro liftingový efekt postupujte následovně: naneste malé množství (tečku) produktu jen k vnitřnímu a k vnějšímu koutku oka a barvu pak rovnoměrně rozpracujte. A teď ten lifting: přidejte světlý pruh na vrch lícní kosti. Začněte přibližně pod vnějším koutkem oka a linku protáhněte směrem nahoru ke spánku.

Korektor se nejlépe hodí krémový a ideální je zapracovat ho houbičkou nebo menším štětcem. Tento trik využijte hlavně k výraznějšímu líčení, kdy si můžete s modelováním očí opravdu vyhrát. Na denní líčení zvolte raději tekutější a ne tolik pigmentovaný concealer.

Stojí to za to?

Spousta vychytávek nejrůznějších beauty blogerek jsou, s prominutím, k ničemu, tento trik mě ale mile zaujal. Je jednoduchý a není na něm co zkazit. Navíc se mi osobně efekt liščích očí líbí, ale jen pokud je to díky kouzlům s líčidly! Sama teď na den používám méně pigmentovaný a rozjasňující concealer, který nanáším ke koutkům očí, vnější linku vždy lehce protáhnu směrem ke spánkům a dobře zapracuji do zbytku make-upu.

Reklama

Související témata:

Načítám