Hlavní obsah

3 tipy, jak vypadat mladě a svěže i po třicítce

Foto: Shutterstock.com

Kvalitní přírodní kosmetikou pro svěží a zdravou pleťFoto: Shutterstock.com

Svěží, hladká a zdravá pleť je tím hlavním důvodem, proč některé zralé ženy vypadají o tolik mladší, než je jejich skutečný věk. Krásná pleť potřebuje kvalitní kosmetiku i péči. Přečtěte si, jak o svou pleť pečovat, aby vypadala zdravě a svěže i po třicítce.

Článek

Každé ráno a večer si vyhraďte alespoň pár minut na pečující a pěstící rituály. Odměna v podobě krásnější pleti na sebe nenechá dlouho čekat. Kromě pravidelnosti je důležitá také volba vhodné kosmetiky a správné čištění pleti.

1. Vsaďte na šetrnou kosmetiku a drogerii bez nebezpečné chemie

Podrážděná, problematická a citlivá pleť netrápí pouze teenagery. Čím dál více se objevuje také u žen po 30. Nezdravá, unavená a zarudlá pleť rozhodně nepůsobí mladistvým dojmem.

Důvodem podráždění a senzibilizace pokožky je přemíra chemických látek v kosmetice. Citlivější pokožku může po nanesení trápit pálení, zarudnutí, svědění, nebo dokonce ekzém či akné. Dostat rozjetý ekzém či akné pod kontrolu přitom může být běh na dlouhou trať. Schválně se zkuste podívat, kolik chemie obsahuje třeba váš oblíbený pleťový krém.

„Potíže s citlivou pletí se mohou objevit kdykoliv v průběhu života. Mnohdy dokonce i po letech bezproblémového používání konvenční kosmetiky. Jediným řešením, jak se podobných potíží vyvarovat, je přejít na šetrnou péči s kvalitním složením bez zbytečné chemie. Přírodní kosmetika nabízí celou škálu péče pro zralou pleť i účinné prostředky pro redukci vrásek,” říká spolumajitel e-shopu s ekologickou a bio kosmetikou alpik.cz Jiří Pail.

Foto: Alpik.cz

Bio kosmetika a eko drogerie šetrná k vaší pokožce, prodává Alpik.czFoto: Alpik.cz

2. Každý večer pleť vyčistěte a odličte

V průběhu dne se na pokožce usazuje prach, maz a kožní šupinky, které brání pleti v dýchání. Každý večer pleť důkladně vyčistěte a zbavte veškerého make-upu. Zamezíte tím předčasnému stárnutí pleti, podráždění, vzniku pupínků a černých teček. K odlíčení můžete použít šetrná odličovací mléka, séra a vody.

Foto: PurityVision

Bio růžové omlazující sérum Purity Vision 50 ml, 399 Kč, prodává Alpik.czFoto: PurityVision

Nezapomeňte, že po vyčištění pleť potřebuje hydrataci v podobě kvalitního a šetrného hydratačního fluidu či krému. Myslete také na oblast dekoltu a krk.

3. Zamilujte si každodenní pečující rituály

Vaše pleť si zaslouží pořádné rozmazlování, proto jí každý den dopřejte zvláštní péči.

Na dokonale očištěnou pleť aplikujte sérum. Séra jsou koncentrovanější než krémy a pronikají do hlubších vrstev pokožky, kde zajišťují hydrataci, zpevnění a rozjasnění pleti. 2 až 3 minuty po aplikaci séra použijte denní nebo noční krém.

1 až 2x týdně si dopřejte pleťovou masku s anti-age účinkem. Pokožka bude jemnější, tón pleti jednotnější. Oční okolí ošetřujte speciálními séry a krémy určenými pro tyto citlivé partie.

Foto: Alpik.cz

Bioaktivní pleťová maska Nobilis Tilia 50 ml, 649 Kč, prodává Alpik.czFoto: Alpik.cz

Pokud je vám 40+, volte vždy kosmetiku určenou pro zralou pleť, která kromě výživy a hydratace zajistí také anti-age efekt.

Reklama

Načítám