Hlavní obsah

4 důvody, proč mít vyvrcholení každý den!

Foto: Profimedia

Zkuste si naordinovat týden orgasmové kúry!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyvrcholení? Nikdy ho není dost! Přínosy pro tělo i ducha se mu nemohou odepřít, a proto zaexperimentujte a třeba na týden zkuste mít ho každý den. Co se stane? Tahle pozitiva se vám budou moc líbit!

Článek

Význam slova vyvrcholení je temný. Sexuolog Zlatko Pastor říká, že neexistuje žádná přesvědčivá teorie, která by vysvětlovala jeho smysl.

„Ostatní sexuální funkce jsou reprodukčně účelové, jsou pevně fixovány,“ popisuje s tím, že pro muže je „odměnou“ za sex právě orgasmus, kdežto ženy mají reprodukci založenou na jiných principech, se kterými slastná tečka na závěr nemá absolutně nic společného.

Vypadá to tedy, že ženské vyvrcholení příroda stvořila čistě jen pro potěšení. Nebo i k jiným účelům? Newyorská psychiatrička se specializací na sexuální terapii Madeleine Castellanos sestavila čtyři důvody, proč mít orgasmus každý den. Těšíte se na vlastní terapii vzrušením?

1. Vyvážení hormonů

„Ženy mohou těžit z orgasmů. Nejen, že vyvrcholení působí na radost a vitalitu každého, ale zvyšují průtok tvůrčí energie či zlepšují celkové fyzické zdraví. Studie dokonce prokázaly, že orgasmy jsou jediná doba, kdy mozek žen zažívá hlubokou relaxaci,“ popisuje odbornice na svých stránkách a dodává, že i vyvážení hormonů se nedá opomíjet.

„Óčka“ udržují hladiny testosteronu a estrogenu v šachu, což přispívá ke snížení stresu. Takže, chvíle, kdy se nemyslí na děti, práci či nákup, plus urovnání psychické rozháranosti… Potřebujete snad další výčet pozitiv? Pokud ano, tady je.

Foto: Profimedia

Pozitiva jsou jednoznačná. A vaše nálada bude báječná!Foto: Profimedia

2. Udržování dobrých vztahů

Podle zmíněné psychiatričky orgasmus dává nový impuls oxytocinu, což je hormon lásky, věrnosti a důvěry. „Vlastně je to tak, že oxytocin pomáhá posilovat všechny vazby a vztahy, o nichž víte, že jsou pro vás důležité,“ dodává odbornice, která tak naráží na „sociální a partnerskou obnovu“.

Prostě takový refresh pošramocených nebo unavených partnerství či přátelství. Jak to funguje? Ráno si dopřejte orgasmus, a uvidíte, jak se vám bude navazovat komunikační spojení třeba s kolegy… Navíc si i zregenerujete svalové tkáně a budete si připadat mladší. „Áááááááách“.

3. Podporování impulzu života

Něco jako živá voda… I tak by se orgasmus dal charakterizovat. Madeleine Castellanos upozorňuje, že orgasmy vyplavují ty správné hormony dobré nálady. A taky podporují ženství jako takové.

Ač to zní trochu bizarně, právě vyvrcholení pomáhají ženám uvědomit si skutečnou sílu a krásu, a to bez ohledu na věk.

„Jelikož jsou dámy schopné prožít i několik vyvrcholení, je vidět, že životní energie každé z nich se odráží v energii sexuální. A právě to je věc, kterou by všechny ženy měly oslavovat,“ dál popisuje psychiatrička, která jinými slovy říká, že díky orgasmu si můžete uvědomit to, kým jste.

Foto: Profimedia

Psychický klid, spousta energie, životní síla... Je třeba pokračovat?Foto: Profimedia

4. Ladění příštího sexuálního výkonu

Pravdou je, že orgasmus mobilizuje energii a připravuje organismus na další milostné setkání. Čím je častější, tím se žena cítí být vitálnější, tvořivá a psychicky klidnější. Najednou zjišťuje, že má dokonce i víc fyzických sil. Takže, co vám brání v tom, mít vyvrcholení každý den? Že čas? Kdo chce a může, vždycky si to nějak zařídí, i kdyby měl popadnout vibrátor...

A jak často s orgasmem „kamarádíte“ vy?

Reklama

Načítám