Hlavní obsah

4 typy žen, na které si dejte v životě pozor!

Foto: THINKSTOCK

Měly by táhnout za jeden provaz, ale realita bývá leckdy zcela opačná. Ženy si umí navzájem hodně ublížitFoto: THINKSTOCK

Reklama

Ženy by měly držet při sobě. Měla by fungovat ženská solidarita. Jenže bývá to přesně naopak. Ženy si často bývají těmi nejhoršími protivníky. A na tyhle čtyři typy byste si měly dát obzvlášť pozor!

Článek

Možná jste měly doposud štěstí a na žádnou podlou dámu jste nenarazily. Možná proto, že jste nikdy nepracovaly v ryze ženském kolektivu, matka vašeho muže je mrtvá, bydlíte na samotě a s jinými ženami se nestýkáte.

Ženská rivalita je vrozená

Jinak je totiž téměř nemožné, abyste se alespoň s jednou či dvěma opravdu zákeřnými ženami nepotkaly. „Když vejdete do místnosti, okamžitě podvědomě zjišťujete, zda tam jsou hezčí, mladší či atraktivnější ženy. A jste zklamané, když tam jsou. Samozřejmě si to odmítáte přiznat, ale neustále hodnotíte vzhled, věk a sex-appeal ostatních dam. Je to hrozné, ale je to tak,“ říká americká sexuoložka a feministka Shere Hite. Je to jakási sexuální rivalita, která je vrozená.

Otázkou je, jak s ní umíte pracovat. Pokud jste dostatečně sebevědomé, žijete v harmonii, jste spokojené a netrápí vás křivdy z dětství, zvládáte to. V opačném případě se z vás stávají následující nesnesitelné typy žen, kterým je lepší se vyhnout.

1. Pomlouvačky

Může to být kdokoli. Kamarádka, kolegyně, sousedka či žena, co vás zná jen od vidění. Pomlouvá nejen vás, ale v podstatě kohokoli. Nic z toho nemá, nedělá to s vidinou nějakého prospěchu, prostě ji to baví. „Je to zlozvyk. Těm ženám to dělá dobře, protože pomluvami si jejich mozek ulevuje stylem ,ona je špatná a já dobrá´,“ říká kouč partnerských vztahů Aleš Kalina. Většinou jde o ženy s nízkým sebevědomím a jedinou obranou je ignorovat je. Nereagujte, nevšímejte si jich, ony si brzy najdou jinou oběť.

Foto: Thinkstock

Kamarádka, sousedka, kolegyně. Ty všechny mohou za určitých podmínek představovat velké rizikoFoto: Thinkstock

2. Závistivky

Vidí jen, že máte nové šaty, že jste byly letos dvakrát u moře a že jste si nechaly udělat novou střechu. Samozřejmě už nevnímají to, že vy i váš partner tvrdě pracujete a všechny ty věci jsou něčím vykoupeny. Opět jde o zlozvyk a nejspíš pokroucený pohled na svět kvůli špatné výchově. Tyhle ženy jejich rodiče určitě nevedli k tomu, že člověk může mít v podstatě cokoli, jen je potřeba na sobě makat a nebýt líný. Naopak jim bylo asi vštěpováno, že poctiví lidé jsou slušní, a ti, co mají majetek, jsou jen zloději.

3. Podrazačky

Na tenhle typ můžete nejčastěji narazit v práci. Kolegyně podrazačka umí být hodně zákeřná. V podstatě se chová jako pomlouvačka a závistivka dohromady, jenže navíc s jasným cílem. Chce vás zneškodnit, na váš úkor získat něco pro sebe. Šéfovu přízeň, povýšení, nebo dokonce vaše místo. Na tu opravdu pozor! „Bohužel, žijí mezi námi lidé podobní orlům a švábům. Myslím, že podrazáctví je hlavně dědictvím minulé doby a výchovy. Jít cestou podrazů je naučená věc,“ tvrdí Aleš Kalina.

Foto: Thinkstock

Práce v ryze ženském kolektivu bývá přirovnávána k peklu. Kdo nezažil, neuvěříFoto: Thinkstock

V tomto případě se vyplácí dělat svou práci obzvlášť kvalitně, nechybovat, sbírat „důkazy“ a v případě nutnosti se ozvat. Probrat to například s vedením, možná i s dotyčnou podrazačkou. Při přímé konfrontaci leckdy ztrácejí pevnou půdu pod nohama, na férové jednání nejsou zvyklé.

4. Domovnice

Ano, to jsou ty vlezlé a zvědavé sousedky, které mají dokonalý přehled o dění v celé ulici. Vědí, že jste loni na Vánoce neumyly okna, že vaše děti chodí pozdě do školy a že Nováková z vedlejšího vchodu se bude rozvádět, protože ten její si začal s Blažkovou ze sámošky.

Dovedou život pěkně znepříjemnit. Vesměs jde ale o nešťastné ženy – opuštěné a zhrzené. Nemají vlastní život, proto žijí životy jiných. Vlastně si zaslouží trochu lítosti.

Máte s některou z těchto žen zkušenosti?

Reklama

Související témata:

Načítám