Hlavní obsah

Atraktivní vlny pro romantický look

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vlny oživí váš účesFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete působit sexy, ležérně a romanticky? Ano, to všechno vlnité vlasy dovedou. Navíc kudrliny přidávají na objemu, proto po nich zatouží čas od času každá z nás. Poradíme vám, jak si úchvatně kudrnatou hřívu snadno vytvořit.

Článek

Vlny jsou symbolem rozpustilé a hravé smyslnosti. Pokud máte přirozeně vlnité vlasy, používejte přípravky určené přímo na ně, abyste podpořily jejich pružnost a umocnili vlnobití. Ale i přirozeně vlnité vlasy, stejně jako ty rovné,  potřebují formovat a tvarovat. Jak tedy na ně?

Vlny z copánků

Někdy stačí, máte-li vlasy poddajné a tvárné, když si vlhké a ztužené vlasy zapletete do tenkých copánků. Nechte je co nejdéle proschnout, jakmile vlasy rozpletete, získáte kudrliny. Pěkně vypadá, když si mezi hladkými vlasy vytvoříte jen jeden zvlněný pramínek.

Náš tip: Udělejte si pěšinku uprostřed hlavy a vytvořte na každé půlce čtyři nebo osm copánků. Konce zafixujte tenkými gumičkami nebo pinetkami, aby se předčasně nerozpletly.

Nažehlené vlny

Vlasové žehličky zpravidla mají nástavce na velké i malé vlny. Vybírejte žehličky s keramickým povrchem, elektronickou regulací se teplota rovnoměrně rozloží po celé ploše, neničí vlasy. (tako žehlička přijde na 700 -1500 Kč)

Náš tip: Zkuste méně obvyklý způsob žehlení. Je sice časově náročnější, ale vlny vydrží mnohem déle. Potřebujete alobal, který smotáte asi do centimetrové ruličky, z které vytvoříte véčko, vrchol přiložíte k hlavě a pramínek vlasů namotáváte způsobem, jako když kreslíte osmičku na obě ramena véčka. Postupujete tak dlouho, dokud jsou praménky vlasů a alobalová véčka k dispozici. Následně přiložte kleště, chvíli přidržte a tak postupujte po celé hlavě. Vlasy rozpleťte, až docela vychladnou. Rozčechrejte prsty a zafixujte lakem. Výsledkem budete překvapená.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vyzkoušejte například natáčkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Natočené vlny

Dlouhotrvající lokny vám vytvoří elektrické natáčky remington, které mají voskové jádro k udržení vysoké teploty a rychlejšímu tvarování vlasů. Předem je nahřejete na optimální teplotu, kterou signalizuje kontrolka, potom jen natočíte vlasy na natáčky a počkáte, až natáčky i vlasy vychladnou. Čím déle budou vlasy na natáčkách, tím déle udrží svůj zvlněný tvar. Vlasy můžete natočit i na obyčejné natáčky, ale děláte-li si vlny aspoň jednou za měsíc, vyplatí se do elektrických investovat, dají se pořídit již za 1200 Kč.

Náš tip: Na vlhké vlasy před natočením nastříkejte tužidlo, lépe potom drží tvar. Suché a již zformované vlny nečešte, jen dle potřeby prohrábněte prsty. Hřeben totiž rozbourá vaše vlnobití. Nakonec do konečků vlasů vetřete několik kapek vlasového séra či krému, zvýšíte jejich lesk a zvýrazníte strukturu vln.

Trvalé lokny

Při výběru kudrnatého účesu je ideální vrstvený střih - díky němu budou „všechny kadeře" pod kontrolou a vrchní vlasy nebudou zatěžovat dolní. U kudrnatých účesů se prosazuje střední délka, zvrstvení a pěšinka uprostřed.

Náš tip: Než se rozhodnete pro trvalou, odzkoušejte si nejprve svůj vysněný účes s natáčkami nebo žehličkou. Předejdete tak zklamání!

Reklama

Související témata:

Načítám