Hlavní obsah

5 drinků, které můžete i při dietě

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Pokud jste zrovna na dietě, následující větu možná nechcete slyšet: „Alkohol a hubnutí k sobě nepatří.“ Rádi bychom vám řekli, že je to čistá lež, ale bohužel není. Jednu dobrou zprávu však máme. Některé alko nápoje mají tak málo kalorií, že si je mohou dopřát i hubnoucí!

Článek

Pozvání na večírek lidem obvykle dělá radost, dietáři z nich ale mívají noční můry. Buďto budou jako jediní nasuchu, nebo si dají několik drinků a druhý den je umučí výčitky svědomí.

Co si budeme nalhávat, alkoholické nápoje obsahují dost zbytečných kalorií. Za jeden večírek jich do sebe můžete nalámat stejně jako jídlem za celý den. Pro hubnoucí máme dobrou radu: pijte s mírou a snažte se vybírat nízkokalorické drinky. Které mají zelenou a kterých se naopak vyvarovat?

Nejhorší alko nápoje pro dietářky

Long Island Iced Tea

Koktejl z vodky, rumu, ginu, pomerančového likéru a coly má podobně kalorií jako večeře hubnoucího. Jeden drink může mít až 400 kcal.

Piña Colada

Tenhle drink je kalorickou bombou už od pohledu. Obsahuje bílý rum, kokosový krém i ananasový džus. Jedna sklenka obsahuje asi 350 kcal.

Foto: Piotr Krzeslak, Shutterstock.com

Bílý rum, kokos a ananas – tahle kombinace je přímo kalorická bombaFoto: Piotr Krzeslak, Shutterstock.com

White Russian

Milovníci likérů nedají dopustit na koktejl White Russian, který je však mega dávkou cukru i tuku. Připravuje se z vodky, kávového likéru a smetany a v jedné porci je obsaženo takových 300 kcal.

Tequila Sunrise

Oblíbený drink z tequily, pomerančového džusu a sirupu grenadina má na svou běžnou porci kolem 350 kcal. Kolik s ním do těl dostanete cukru, to radši ani nepočítejte.

Pivo světlé 12%

Oproti předchozím drinkům se zdá, že na tom náš národní nápoj není zas tak špatně. Velké pivo má kolem 220 kcal. Problém piva je ale takový, že málokdy zůstanete u jednoho.

Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Na pivu je nebezpečné, že málokdy zůstane jenom u jednohoFoto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Nejlepší alko nápoje pro dietářky

Vodka se sodou a limetou

Jeden drink má obvykle méně než 100 kcal. Navíc vodka je světlá lihovina, a u nich platí nižší riziko bolehlavu následující den.

Gin tonic

Milovníci hořké chuti ginu mají také zelenou. Kultovní nápoj má v jedné sklenici kolem 150 kcal, což je celkem přijatelné. Navíc do sebe dostanete plátkem citronu i pár vitaminů.

Foto: voloshin311, Shutterstock.com

Po ginu s tonikem moc nepřiberete a ještě do sebe dostanete přes plátky citronu nějaké ty vitaminyFoto: voloshin311, Shutterstock.com

Whiskey s colou light

Ač jsou kolové nápoje včetně jejich light verzí pranýřovány, co se čistě diety týče, lehká cola nepředstavuje až takový problém. Nejedná se tedy o nejzdravější nápoj, ale stále platí, že nemá skoro žádné kalorie. Whiskey s colou light má tak pouhých 100 kcal.

Vinný střik

Suché bílé víno se sodou 1 : 1 je pravděpodobně nejlepší nápoj k hubnutí. Ten si můžete dopřát prakticky denně, vaše snahy to nemůže ohrozit. V závislosti na výběru vína bude obsahovat 50 až 70 kcal.

Šampaňské

Špatnou volbou není ani sušší šumivé víno nebo přímo šampaňské. Běžná sklenička (mívá obvykle 150 ml) obsahuje kolem 100 kcal.

Foto: Juan Nel, Shutterstock.com

Nenechte se zmást sladší chutí šumivého vína, sklenička má jen kolem 100 kcalFoto: Juan Nel, Shutterstock.com

Jaké alkoholické nápoje jsou vaše oblíbené?

Reklama