Hlavní obsah

5 druhů bot, které právě teď unosíte

Foto: Profimedia

Různé outfity, různé boty. Letos v zimě byste měly obouvat pět druhů bot. Ukážeme vám, jaké to jsouFoto: Profimedia

Reklama

Chelsea boots, biker boots, tenisky s kožíškem, kozačky a lodičky. Co mají společného? Patří do vašeho botníku. V zimě je totiž obujete všechny, a ne jednou.

Článek

Zimní sezona, nabitá aktivitami rozmanitého charakteru, je na boty obzvlášť náročná. Na některé příležitosti potřebujete vklouznout do ležérní obuvi, na jiné zase obout tu vysoce elegantní. Jednoduše – v zimě investice do stylu oproti jiným ročním obdobím prostě stoupnou.

A víme, že je občas náročné ukočírovat rozpočet, ze kterého musíte nejen pokrýt všechny měsíční výdaje, ale nyní i nakoupit dárky. Proto jsme tentokrát zacílili na boty, které jsou trendy, vypadají draze, ačkoli ty nejdražší z nich stojí 1500 korun. Jste připravené? Naše soukromá přehlídka právě začíná.

Kozačky

Možná máte ještě ty od loňska, ale odoláte novinkám? Na scéně je trend, který končí několik centimetrů nad koleny. Je neuvěřitelně sexy a my jsme si ho jednoznačně zamilovaly v kombinaci s úpletovými minišaty. Chybu ale neuděláte ani klasickou délkou kozaček, tedy do půli lýtek. U kormidla je stále černá klasika, kterou však můžete zahlédnout v efektní kombinací lesk a mat, či naopak extrémně vysokém lesku. Jste-li vyznavačky hnědé, zvolte barvu koňaku. A boduje nejen hladká kůže, ale i semiš.

Foto: Archiv firem

Černé kozačky bez podpatku jsou praktické. V kombinaci lesku a matu nebo v lesku navíc upoutají pozornost. Na foto (zleva): Humanic 1299 Kč, Nadeen 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Hnědá paleta nechybí ani letos. Které zvolíte – semiš nad kolena, nebo ty s efektní zlatou na podpatku? Na foto (zleva): H&M 1299 Kč, Baťa 1399 KčFoto: Archiv firem

Chelsea boots

Možná je znáte ještě z dob minulých pod názvem perka. Vyznačují se vsadkou z gumy, která jednak drží kotník a zároveň botu zdobí. Ty první náležely královskému dvoru. Obuvník J. Sparkes-Hall je tenkrát vyrobil pro královnu Viktorii I. jakožto praktickou botu do jezdeckého sedla. V polovině 50. let je Anglie představila znova. Už ale jako botu umělců ze čtvrti Chelsea, odkud se také pro perka vžil nový název Chelsea boots. Letos se vedle klasiky často objevují modely s ozdobnými aplikacemi.

Foto: Archiv firem

Máte rády čistý design? Sáhněte po těchto. Na foto (zleva): H&M 899 Kč, Baťa 1399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Moderní pojetí sází na zdobení. Na foto (zleva): F&F 799 Kč, Stradivarius 1199 KčFoto: Archiv firem

Tenisky s kožíškem

V klasických teniskách je už zima, ale kozačky se vám k outfitu nehodí? Máme řešení. Zvolte neobyčejně hřejivé tenisky ať už klasické nebo nazouváky typu slip-on, které jsou vybavené kožešinkou chránící nožky před chladem. Streetovou botu s kožíškem unosíte je nejen ve dnech, kdy se vám nebude chtít z tepláků, ale i ve chvílích, kdy budete chtít svému outfiu dodat punc ležérní dokonalosti.

Foto: Archiv firem

Kotníkové tenisky nebo slip-on najdete v trendovém pudrovém odstínu. Na foto (zleva): Bershka 1199 Kč, H&M 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Příjemné osvěžení přinesou do vaší garderoby kovové aplikace nebo barevné kožešiny. Na foto (zleva): Timeless 739 Kč, ASOS 638 KčFoto: Archiv firem

Lodičky

Zima je okázalými událostmi přímo nabitá. Večírky, party, Vánoce, oslavy nového roku. Lodičky rozhodně nevezmete na nohu pouze jednou. Ty letošní jsou propracovanější, co se vykrojení týče. Najdete hojně modely, kde je absence boční části v místě mezi špičkou a patou či výrazné vykrojení v těchto partiích.

Černá samozřejmě stále vévodí. Vedle pololesku se ale objevuje i v podání semiše. Pokud se chcete vyhoupnout na módní Olymp, nechte se zlákat neotřelým nápadem v podobě kožešinových aplikací nebo kombinování dílů hladké a hadí kůže.

Foto: Archiv firem

Černé lodičky jsou nositelky elegance. Sluší jim ale i barvy. Na foto (zleva): H&M 899 Kč, Blink 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Vínová vypíchne jednobarevné šaty. Líbí se nám v podání s hadími aplikacemi nebo kožešinovou špičkou. Na foto (zleva): Zara 1299 Kč, Baťa 659 KčFoto: Archiv firem

Biker boots

Boty po vzoru motorkářů stále patří mezi top trendy. Letos je najdete i v příjemných kombinacích, které stírají hranice mezi rebelskou módou a tou pro křehké panenky. Kromě dobře padnoucího křiváku, který k nim vypadá po všech stránkách skvěle, tak můžete objevit i stylingy postavené na kontrastu, kde drsné bikery odlehčují čistě romantické kousky.

Foto: Archiv firem

Nejvíce modelů najdete v černé kůži/kožence. Na foto (zleva): F&F 669 Kč, Baťa 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

K biker boots patří i masivních přezky. Líbí se vám? Na foto (zleva): ASOS 1476 Kč, Baťa 999 KčFoto: Archiv firem

Koupily jste si v poslední době nějaký takový kousek? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám