Hlavní obsah

5 klíčových kousků podzimního šatníku

Foto: Marie Bartošová

Podzimní modely Karolíně vyloženě sedlyFoto: Marie Bartošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letním oblečkům teď můžete dát na nějakou dobu pohov. Vystřídá je totiž podzimní móda, která s sebou samozřejmě přináší i nové módní trendy. O které kousky byste měly doplnit svůj šatník?

Článek

Podzimní kolekce jsou jedním z důvodů, proč při představě končícího léta netruchlíme. Zatímco v létě musíme s množstvím oblečení šetřit (většinou proto zůstaneme jen u sukně a tílka), na podzim můžeme popustit uzdu fantazii a s módou si trochu více vyhrát. Letošní trendy jsou navíc tak různorodé, že si na své musí přijít snad každá žena. Pět z nich si vyzkoušela krásná Karolína.

Dandy styl

Do šatníku zařaďte: kabát v pánském střihu, nebo alespoň kravatu

Móda inspirovaná aristokraty z devatenáctého století v letošní sezoně ovlivnila spoustu návrhářů. „Pro dandy styl je důležitá upravenost, elegance, ale i skrytá hravost," říká stylistka Veronika Králová. Pánské prvky do ženské kolekce zařadil mimo jiné i Ralph Lauren. Stylistka Karolínu oblékla do bílé košile, žlutooranžového kardiganu a kalhot s puky. Celý styl perfektně doladí kravata a bekovka na hlavě.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Zara, 1499 Kč), košile (Vero Moda, 549 Kč), kardigan (New Yorker, 419 Kč), kravata (Tie Rack, 799 Kč), kabát (New Yorker, 1250 Kč), bekovka (New Yorker, 249 Kč), boty (H&M, info o ceně v obchodě), kabelka (New Yorker, 619 Kč)Foto: Marie Bartošová

Peří!

Do šatníku zařaďte: „opeřenou“ sukni

Pokud se nebojíte nápadnějších prvků, určitě vezměte na milost i peříčka. Stylistka se zaměřila na krásnou sukni, kterou můžete pojmout dvojím způsobem. Buď k ní přidáte jasnou volbu v podobě večerního topu, nebo sukni nakombinujete s ležérnějšími vršky. Stylistka Veronika k sukni vybrala džínovou košili, pod kterou Karolíně oblékla khaki triko. Celek ještě doplnila doslova skvostnými botami na podpatku.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Zara, 2499 Kč), košile (Mango, info o ceně v obchodě), triko (Zara, 499 Kč), náramky (H&M, 129 Kč/set), boty (Alberta Ferretti, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Nebojte se peříčkovou sukni zkombinovat s ležérnějším vrškemFoto: Marie Bartošová

Vojanda

Do šatníku zařaďte: šaty v army stylu

Také jste se při hlášce „do módy se vrací army styl“ upřímně zděsily? Pak se podívejte na následující šaty, inspirované modelem Victorie Beckham. Militantní móda totiž není jen o army tričkách a, nedej bože, vytahaných kapsáčích. Prvky vojenského stylu můžete najít i na elegantních ženských šatech, které stylistka ještě doplnila páskem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Mango, 549 Kč), boty včetně podkolenek (stylistky vlastní), náramky (Vero Moda, 349 Kč/set), kabelka (New Yorker, 619 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Army styl se dá pojmout i elegantněFoto: Marie Bartošová

Není všechno zlato, co se třpytí…

Do šatníku zařaďte: ultra nápadný náhrdelník nebo zdobnou vestu

…jsou to totiž drahocenné kameny, které letos blýskají ze všech možných oblečků i doplňků. Zdobnost je zkrátka v kurzu. Úzké kalhoty a klasickou košili stylistka doladila zdobnou vestičkou a kameny vykládaným náhrdelníkem. „Podobný náhrdelník si můžete vzít ke všemu, nebojte se ho připnout i na obyčejné triko, s jeho pomocí model dostane nápad a šmrnc,“ radí stylistka Veronika.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: košile (Zara, 899 Kč), vesta (Mango, 1399 Kč), kalhoty (New Yorker, 619 Kč), psaníčko (Zara, 999 Kč), náhrdelník (Zara, 999 Kč), boty (H&M, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Svůdné transparentní materiály

Do šatníku zařaďte: průhlednou halenku nebo odvážné kalhoty

Transparentní halenku není třeba představovat, skutečnou zajímavostí, se kterou byste se měly minimálně seznámit, jsou ale transparentní kalhoty zdobené výšivkou. Horní část kalhot samozřejmě z praktických důvodů průsvitná není :-). Zmiňované kousky samozřejmě nemusíte nosit dohromady, užijete je i každý zvlášť. Stylistka k dvojce přidala ještě kožešinovou vestu – další hit podzimu, který byste si neměly nechat ujít.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Zara, 1999 Kč), košile (New Yorker, 419 Kč), vesta (stylistky vlastní), boty (Christian Louboutin, info o ceně v Simple Concept Store)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Sychravé počasí si začne žádat teplejší oblečeníFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Karolína od nás dostala jako dárek šátek ProŽeny.cz by Jakub Polanka a měla z něj radostFoto: Marie Bartošová

Který model byste s chutí zařadily do vašeho šatníku? Napište nám!

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Styling: Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Načítám