Hlavní obsah

5 otázek, na které se ho zeptejte, než se do něj v létě zamilujete

Foto: Profimedia

Že je váš vyvolený hezký, nestačí. Zkuste zjistit, zda vám to s ním bude klapat, co nejdříve. Známe klíčové otázky, které mu položteFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní bezpečnostní seznam týkající se lásky a milování? Ptejte se svých nápadníků na pět otázek, a to včas – v době, kdy s vámi jen cvrlikají. Svoje srdce i city ušetříte bolesti! Co radí čtenářky?

Článek

Cestování, poznávání nových míst i lidí, flirt, krátkodobé a možná i déletrvající lásky… To je na létě to krásné! Jenže, co nástrahy? Britská sexuoložka Tracey Cox říká, že obzvlášť v době dovolených by se člověk měl preventivně vyhýbat divným týpkům a lidem s promiskuitním životem.

„Ale rozhodně si nemyslete, že když si budete užívat jen s počestnými, nevinnými, milými dívkami a chlapci, jste za vodou,“ nechala se slyšet odbornice. Takže, na co se potencionálního milence zeptat ještě před tím, než mu dáte svoje srdce? Naše čtenářky to vidí následovně!

1. „Jsi sám?“

„Neříkám, že chlap nikdy nelže, naopak. O svém osobním nebo rodinném stavu může mlžit, ale kdo se neoblomně a neustále vyptává, ten se taky i něco dozví,“ říká Marie s tím, že i číšníci hodně vědí.

„Ve Francii jsem se scházela s jedním takovým, který mi sliboval lásku až za hrob. O tom, že má dítě a přítelkyni, mi samozřejmě zapomněl říct, ale byla to i moje chyba. Měla jsem se právě víc ptát,“ krčí rameny čtenářka, která se pravdu nakonec dozvěděla od místního barmana. A co dalšího je potřeba vědět?

2. „Čím se živíš?“

„Zaměstnání taky může o ledasčem vypovídat. A hlavně ihned víte, kdo proti vám pravděpodobně stojí,“ myslí si Linda, podle které muži často, co se týče zaměstnání a úspěchu, přehánějí, protože chtějí udělat dojem.

„Pochopitelné, ale žena kvůli tomu může mít zkreslené představy o tom, kdo se jí dvoří,“ domnívá se Linda s tím, že zjistit pravou náplň kariérního života patří k povinnostem každé ženy.

Foto: Profimedia

Co by chtěl dělat za pět let, ale i kde chce bydlet, to byste o něm měly vědětFoto: Profimedia

3. „Měl jsi někdy problémy se zákonem?“

„Na tohle se od určité doby ptám zase já,“ vysvětluje Iveta, které jeden takový sladký a nevinný chlapík s italskou národností a medovými slovy v ústech ukradl peněženku s veškerou hotovostí.

„Radši si budu připadat jako bachař, než aby se mi to stalo znovu. A vy dělejte to samé. Položte otázku a zaměřte se na řeč těla. Málokdo dokáže skrýt rozpaky v případě kladné odpovědi,“ radí Iveta, která onehdy svůj šestý smysl ignorovala. „Byla jsem blbá a oslepená probouzejícími se city,“ krčí rameny.

4. „Kde se vidíš za pět let?“

„Letní lásky jsou prima, ale co si vezmete na vztahu, ve kterém vás dělí stovky kilometrů, jiná kultura nebo odlišné životní plány?“ ptá se Karla, a doporučuje vždy nápadníka vyzpovídat.

„Pokud on chce za pár let cestovat a nevázat se, kdežto vy toužíte po rodině, sice dojde na zklamání, ale máte jasno hned a ještě před tím, než se bláznivě zamilujete,“ říká Karla s dodatkem: „Na to opravdu pozor. Všichni víme, jak muži umí posilovat ženské iluze.“

Foto: Profimedia

Ptaly jste se někdy potencionálního partnera, zda měl problémy se zákonem? Není to dotaz snadný, ale důležitý je velmiFoto: Profimedia

5. „Co si myslíš o...?“

„Nejdříve je třeba odhalit povahové defekty. Ihned, neboť jakmile je mysl zblbnutá a srdce omámené, už většinou není cesty zpět,“ myslí si Štěpánka, která za klíčový seznamovací rituál považuje otázky na citovou nezralost, egoismus, životní ukřivděnost a další „perly“.

„Všechno se dá rozpoznat podle jeho názorů na bývalé vztahy, současné vazby v rodině, manželství, děti a jejich výchovu. Vím, že si hodně žen myslí, že je brzy ptát se na takové věci člověka, kterého znáte jen pár dní nebo týdnů, ale když to neuděláte, láska vám zatemní úsudek a zdravý rozum,“ říká vysokoškolsky vzdělaná Štěpánka, která momentálně čeká miminko.

Svého partnera si prý důkladně proklepla, než ho pustila do svého života. „Byla jsem opatrná. A to je právě to, co velká většina žen nedělá. Pak se diví, že ‚on je takový a makový‘,“ krčí rameny. Souhlasíte s ní?

A na co se ptáte vy, než se do něho zamilujete?

Reklama

Načítám