Hlavní obsah

5 signálů, že je chlap mamánek

Foto: Thinkstock

Mamánek má maminku. Počítejte s tím, že jí nikdy nebudete sahat ani po paty!Foto: Thinkstock

Reklama

Zpočátku máte pocit, že tenhle chlap je ten pravý, jenže po čase vám dojde, že je to mamánek! A je to peklo! Jak poznat muže závislého na mamince včas? Odložte růžové brýle a všímejte si těchto věcí.

Článek

Je jako všudypřítomný stín, i když je fyzicky třeba stovky kilometrů od vás, stejně je s vámi. Kdo? Jeho maminka!

Pro mamánka je to žena číslo jedna a vždycky bude. „Život s mamánkem je vlastně nemožný. Je to v podstatě život ve třech, syn má potřebu konzultovat vše nejen s vámi, ale především s maminkou. A s tou dokonce přednostně. Málokdo dokáže tohle dlouhodobě akceptovat,“ tvrdí psychoterapeutka Lucie Horníková.

Nic samozřejmě není nemožné a i mamánka lze závislosti na matce zbavit, ale rozhodně to není snadné. „Pokud mu na vás skutečně záleží, bude ochoten udělat ve svém životě změny. Je zde ale riziko, že se místo maminky naváže na vás. Pokud je totiž muž mamánek, znamená to, že má nižší sebevědomí a neumí být zcela emočně nezávislý. Není samostatná, stabilní jednotka," varuje kouč partnerských vztahů Lenka Černá.

Je tedy dobré, když nezdravý vztah vašeho přítele s matkou odhalíte včas. A tohle jsou známky toho, že váš nový objev je mamánek!

1. Seznamte se, prosím

První věc, která by vás měla trochu zarazit, je jeho touha po vašem seznámení s jeho maminkou. Většina mužů tento okamžik spíš odkládá, mamánek naopak spěchá, nemůže se dočkat, až se setkáte. Důvod je jednoduchý. Potřebuje souhlas, že si vybral dobře.

A také počítejte s jednou věcí. Když při seznámení neobstojíte (z jakýchkoli důvodů, třeba jen kvůli flíčku na vaší blůzce), máte problém.

Foto: Thinkstock

Něco jiného je vážit si matčina názoru a něco zcela odlišného nikdy neudělat nic po svémFoto: Thinkstock

2. Co si o tom myslíš, mami?

Druhý bod souvisí s tím prvním. Pro mamánka je typické, že názor jeho matky je pro něj svatý, životně důležitý. V podstatě by se dalo říct, že bez něj se není schopen ani rozhodnout, kam by chtěl jet na dovolenou.

A tak se svou matkou váš přítel konzultuje úplně vše – své osobní věci, pracovní záležitosti, zdravotní stav, prostě vše! A souvisí s tím i jeho nesamostatnost, není výjimkou, že mamánci se u svých matek stravují, nechávají si od nich prát a žehlit prádlo a podobně.

3. Neustálé telefony

Když mu zazvoní telefon, buďte si jisté, že je to jeho maminka. A rozhodně nepočítejte s tím, že by jí ten telefon nezvedl, případně jí jen v rychlosti oznámil, že teď nemá čas a zavolá později. I kdybyste byli uprostřed milostných hrátek, on hovor přijme a s maminkou probere, co má na srdci! Vy přece počkáte.

Foto: Thinkstock

Věčně volá matce? Zbystřete!Foto: Thinkstock

4. Pravidelné schůzky

Dalším neklamným znakem mamánka jsou pravidelné a časově pevně stanovené schůzky či návštěvy. Prostě například každé nedělní poledne patří jeho matce a vy s tím nic neuděláte. „Bývají to dlouhé a pevně dané návštěvy, které on není ochoten za žádných okolností třeba přesunout nebo vynechat,“ upřesňuje Lucie Horníková.

Jednoduše řečeno, i kdybyste ležely s horečkami a vážně potřebovaly jeho pomoc, nad maminčinou nedělní svíčkovou nevyhrajete.

5. Nesnesitelná věta

Poslední věc, která by vás měla varovat, je velmi časté používání vět, které začínají skoro magickým úslovím „moje máma“. Patří sem všechny obdoby typu „moje máma to dělá tak a tak“, „moje máma si myslí“, „moje máma byla tam a tam“ a podobně. Prostě ať řeknete cokoli, odpovědí vám bude to, jaký vztah má k dané věci jeho matinka. Je dost pravděpodobné, že po čase se vám na těle při některé z těchto vět objeví kopřivka.

Chodily jste někdy s mamánkem? Jak to dopadlo?

Reklama

Načítám