Hlavní obsah

5 věcí, které o partnerovi vědět nemusíte!

Foto: thinkstock

V určitých věcech byste samozřejmě měly mít jasno, po některých detailech ale není potřeba pátratFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou věci, které je dobré o partnerovi vědět. Některé informace ale naopak důležité nejsou, nijak váš vztah nevylepší, spíš vám zbytečně nadělají vrásky. Po tomhle prostě pátrat nemusíte!

Článek

Má váš přítel z minulosti nějaké závazky (děti či dluhy), vychází se svými rodiči, je pracovně zodpovědný a podobně? To jsou otázky, na něž byste měly hledat odpověď. Naopak těchto pět věcí ale o něm opravdu vědět nemusíte.

1. Kdy mě představíš pratetičce, zlato?

Rodina toho o člověku samozřejmě hodně vypovídá, ale tím jsou myšleni především jeho nejbližší příbuzní, se kterými vyrůstal, stále se s nimi stýká, případně na něj měli velký vliv. To, zda byl jeho praděda, kterého ani nezažil, fašista, nebo naopak bojoval v odboji, opravdu není důležité. „To jsou skutečně zbytečné informace. Je dobré znát příbuzné v přímé linii, například i pro případná genetická rizika, ale hrabat se v hluboké minulosti je zbytečné,“ říká psychoterapeutka Lucie Horníková.

Koneckonců leckdy ani váš partner nemá o svých příbuzných z pátého kolene jasné představy a faktem je, že lidé, s nimiž se nestýká, nikdy je neviděl, případně je spatřil jednou, když mu bylo půl roku, o něm vážně nic nevypovídají.

Foto: thinkstock

S jakými známkami odmaturoval? Nebo jaký byl jeho pra pra pradědeček? Neblázněte, možná už to sám ani nevíFoto: thinkstock

2. Nepátrejte po číslech, ale po důvodech

Každý má nějakou milostnou historii a rozhodně se vyplatí o ní mluvit. Co však vědět nemusíte, je přesný počet jeho bývalých přítelkyň či milenek a detaily z jejich intimního života. „Za prvé nejsou přesná čísla ani detailní popisy známostí důležité, za druhé to může bolet. Ne každý unese zabývat se představami o tom, co jejich miláček kdysi s někým dělal,“ radí kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

Zajímejte se o počet jeho déletrvajících vztahů a také o důvody, proč mu nevyšly. „Důležité je, zda jeho rozchody neměly společného jmenovatele. Například alkohol, nevěru či sklony k násilí. Je to informace, která vás může uchránit od podobně nepříjemné zkušenosti,“ vysvětluje Lucie Horníková.

3. O čem se ti v noci zdá?

Tak na tohle se ho neptejte. Každý má občas erotické sny a ne vždy v nich figuruje váš protějšek. A vážně není důležité, zda jste ho v jeho snech potěšily vy či vyvinutá modelka z billboardu, kolem kterého chodí do práce. Buďte upřímné samy k sobě, jistě za sebou máte také řadu podobně nereálných milostných románků.

Když už chcete pátrat po sexuálních intimnostech, zajímejte se raději o jeho erotické touhy. A ty mu pak splňte!

Foto: thinkstock

Mužské sny a představy ve spánku nejsou důležité. Každý má přece právo si trochu zafantazírovatFoto: thinkstock

4. Jakpak ses nám učil, chlapečku?

Co se týče jeho vzdělání a studijních výsledků, měly byste vědět, jakou školu vystudoval, zda mu to zabralo standardní čas (případně co ho zdrželo), zda ho studium bavilo, proč si vybral zrovna daný obor, a především, jak je na tom se svým uplatněním teď.

Proč rýpat do toho, zda někdy propadl, s jakými známkami odmaturoval a podobně. „Jsou to nedůležité detaily, zásadnější jsou jeho současné schopnosti, zaměření a pracovní zájem, “ dodává Lucie Horníková.

5. Chlapské řeči? Zapomeňte

Vyráží občas váš přítel s kamarády na pivo, na fotbal, prostě někam, kam je ženám „vstup zakázán“? Ctěte tohle jeho výsostné území a nechtějte vědět, o čem si chlapi povídali. Netahejte to z něj. Je vážně nedůležité, jestli se s kamarády shodl na tom, že tamní servírka byla kus nebo ta z minulého baru měla rozhodně hezčí zadeček. Je to přece stejně bezvýznamné, jako když vy s kamarádkami po hodině aerobiku hodnotíte svalovce z vedlejší posilovny.

Co je podle vás ještě nedůležité a není třeba po tom pátrat?

Reklama

Načítám