Hlavní obsah

6 druhů mužů, kteří se do dlouhodobého vztahu nehodí

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo nejsme jasnovidec (tedy alespoň většina z nás), a tak vědět dopředu, jak dopadne zrovna začínající vztah, je takřka nemožné. Jenže existuje několik druhů mužů, u kterých je velice brzy jasné, že tudy cesta opravdu nevede. Jací pánové to jsou?

Článek

Kam se hrabou mamánci, ti jsou v podstatě neškodní. V mnoha případech se dají převychovat. Stejně tak nejsou „nebezpeční“ obejdové, u kterých na první pohled poznáte, že s nimi to fakt nepůjde. Jenže pak tu jsou „ti druzí“. Na první pohled uhlazení, elegantní, vyzařující inteligenci a často i pohlední. A většinou velice zkušení manipulátoři. Ti, kteří vám dokážou udělat ze života peklo, anebo vám alespoň na delší dobu sebrat víru v normální vztah. Jací muži by měli mít na čele kontrolku, abyste je na první pohled poznaly a utekly?

Muž: „Jsi mé životní štěstí“ 

Vy zrušíte rande pár minut předem a on s líbezným hlasem řekne do telefonu, že to vůbec nevadí, žádný problém. Kdykoli se vidíte, usmívá se, říká jen přesně ta krásná slova a věty, které chce slyšet každá žena. Jako že jste nejlepší na světě a že nikdy neviděl nikoho krásnějšího. A to ani nechtějte pomyslet, co se mu asi tak honí hlavou, když vám na třetím rande řekne, že vás miluje! Ano, může to být pravda, ale nezní to trochu podezřele? Většinou přece poznáte až po nějaké době, že máte vedle sebe toho nejlepšího člověka na světě. Tento muž spíš jen moc dobře ví, jak vás vmanipulovat tam, kde vás chce mít. Pozor na něj.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Vyznal vám lásku na prvním rande? Buď je emočně labilní, nebo schopný manipulátor Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Muž: „Lepšího bys pohledala“ 

Tenhle chlap vlastně funguje stejně jako reklama na internetu. Ví přesně, co chcete, a tak vám to předvede. Takže vám ihned začne vyprávět o tom, jak ho mají kamarádi rádi, jak zodpovědný ve své práci je a jak oddaným partnerem dokáže být. Případně přihodí historku o tom, že chodí do útulku pečovat o nemocná koťátka. Protože takového muže by si přece přála mít každá z nás. Pokud by to byla skutečně pravda, snažil by se to dokázat svými činy, a nikoli pouze řečmi. Dejte si na něj pozor, snaží se jen prodat sám sebe, což často končí tím, že se z něj vyklube obyčejný tlučhuba.

Muž: „Věrnost mi nic neříká“ 

Když jste na prvním rande a váš protějšek se otočí za každou sukní, která projde kolem, je to asi dost jasný signál k tomu, že tenhle kluk zřejmě bude mít problém udržet kalhoty na svém místě. On prostě nehledá vážný vztah, a pokud vy ano a snažila byste se ho do něj zatlačit, se zlou se potážete. Takový potenciální nevěrník také s každou ženou, se kterou mluví, ihned koketuje – bez ohledu na to, zda je to třeba servírka nebo paní, které se na ulici ptá, kolik je hodin.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Jestli koketuje s každou ženou, kterou potká, jen byste se s ním trápilaFoto: nd3000, Shutterstock.com

Muž: „Jsem ten největší chudáček“

Když vám vypráví o svých předchozích vztazích a životě, je vám ho tak líto, že byste si ho nejraději vzala domů, tam mu uvařila kakao, zabalila do deky a konejšila, dokud by mu nebylo lépe. Jenže pozor na to. Jakmile vám někdo říká, že měl samé špatné zkušenosti se vztahy, že to byl vždycky on, kdo skončil se zlomeným srdcem, raději se ujistěte, jestli to není jen past na vás. Často k tomu přidá i další historky, kdy mu někdo druhý zpackal život, a on tím teď trpí. Takovému člověku patrně chybí sebereflexe. A je dost možné, že po nějaké době byste se na seznamu těch, kdo mu zničili život, ocitly i vy.

Muž: „Potřebuji tě“ 

Když vám řekne muž, že v práci celý den myslel jen na vás a kvůli tomu toho moc neudělal, funguje to na nás jako mocné afrodiziakum. A ten chlap to ví, proto to říká. Jenže jakmile vám vaše čerstvá známost začne po pár schůzkách vykládat, že vás v životě potřebuje, měla byste zpozornět. Ruce pryč pak dejte ve chvíli, kdy vám volá co dvě hodiny, zjišťuje, co děláte, a jakmile mu nezvedáte telefon, chová se pak jak šílený, že nejste zrovna k dispozici. Tohle časem lepší nebude.

Muž: „Ničemu nerozumíš, maličká“

V angličtině pro to mají dokonce i výraz – „mansplain“, což je složení slov muž a vysvětlovat. Takový jedinec má totiž potřebu ženě povýšeně vysvětlovat i zdánlivě jasné věci, o kterých mohou mít přehled oba dva stejný. Většinou to vypadá asi takto. Muž zhluboka vydechne, podívá se do stolu (pokud má brýle, teď si je sundá), pak se na vás zpříma zahledí a začne: „Víš, zkusím ti to vysvětlit nějak jednoduše.“ A spustí. I když někteří to dovedou podat velice vtipným způsobem, který vás rozesměje a neurazí, stejně od něj dejte raději ruce pryč. Představte si, že takto by vám pak doma vše vysvětloval až do konce života!

Před jakým mužem byste varovaly vy? 

Načítám