Hlavní obsah

Muži zveličují počet svých sexuálních partnerů

Foto: silverkblackstock, Shutterstock.com

Foto: silverkblackstock, Shutterstock.com

Reklama

Na pátém rande se ho zeptáte, kolik měl milostných partnerek. On se zamyslí a předstírá, že počítá. Následně se svěří s poměrně šokujícím číslem. Máte mu věřit?

Článek

Výzkum sexuálního chování české populace provedený Sexuologickým ústavem 1. lékařské fakulty UK a VFN v Praze odhalil, že ženy přiznávají v průměru pět sexuálních partnerů za život, kdežto muži deset a víc. Že jsou muži promiskuitnější to ale nedokazuje.

Já jsem king!

Spíš to, že špatně počítají. Vyplývá to z britského národního průzkumu, kterého se zúčastnilo 15 162 mužů ve věku 16 až 74 let (studie vyšla v časopise The Journal of Sex Research). Autoři experimentu porovnali zpovědi mužů o jejich sexuálních návycích s desítkami dalších anket, dotazníků a průzkumů a všimli si, že pánové hlásí pokaždé daleko větší počet sexuálních partnerů – v porovnání se ženami. Možná vás napadne, že to všechno způsobuje tolik propíraná promiskuita mužů. Majitelé penisů zkrátka k životu potřebují vzrušení a sex. Je to ale tak?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Jsou muži promiskuitnější a potřebují k životu sex víc než ženy? Zdá se, že si jen víc vymýšlejíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Výzkumníci provedli za pár měsíců stejný test znovu. A vyzvali k němu i původní respondenty. Ukázalo se, že ve druhém kole zapsala většina mužů úplně jiná data. Kolik vlastně obšťastní takový průměrný muž milenek se vědci nedozvěděli. Když začali dobrovolníky zpovídat podrobněji, mnozí se přiznali, že si číslo vymysleli a samozřejmě nadsadili. Autoři studie tedy uvedli, že pánové mají silnou tendenci zaokrouhlovat směrem nahoru a prý se později přiznali, že mezi sexuální partnerky zahrnuli i ty, se kterými se třeba jen líbali.

Muž má mít koníčka

„Život muže je jako šněrovačka složená z povinností. Je určen jiným. Pořád MUSÍ něco dělat. MUSÍ být dobrý v zaměstnání. MUSÍ se starat o rodinu. MUSÍ splácet půjčky. Doma se MUSÍ chovat slušně. MUSÍ vás poslouchat...,“ popisuje Hauke Brost, známý německý odborník na myšlení mužů s tím, že ve světě závazků je pro muže důležitá jedna věc. Koníček. V tom pánové nacházejí odreagování. A ti, kteří si ho najít neumí, si vymýšlejí, aby se mohli aspoň trochu něčím chlubit. Připadají si pak větší, lepší, uznávanější a výkonnější. To pochopitelně platí i pro tak citlivou věc, jako je velikost penisu.

Velké oči, malý penis

„Dvacet pět procent českých mužů má v tomto směru velké oči,“ pronesl kdysi na jedné z tiskových konferencí známý český sexuolog Petr Weiss. Nadhodnocování „délky“ však pochopitelně není jen výsadou našinců, jedná se o celosvětový trend, na který poukázala seznamka Saucy Dates. Ta podrobila zkoumání 953 mužů a 726 dívek ze šesti různých zemí. Pánové měli uvést délku svého penisu v erekci, zatímco ženy dostaly za úkol svěřit se s tím, jak velké přirození měl jejich poslední milenec. (Pochopitelně šlo o odhad.) A co myslíte? Muži se viděli téměř vesměs jako „nadsamci“, ale žen, které přišly s takovými do styku, bylo jen nepatrné množství. No chápete to?

A jak to s počtem sexuálních partnerů máte právě vy? Přidáváte si, nebo naopak ubíráte?

Reklama

Související témata:

Načítám