Hlavní obsah

6 tipů, které vám mohou pomoci otěhotnět!

Foto: thinkstock

Stále se vám nedaří otěhotnět? Nepanikařte a zkuste naše tipyFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snažíte se otěhotnět? Někomu se to povede raz dva, jiné ženy čekají dlouho. Máme pro vás tipy odborníků, jak svému tělu můžete pomoci připravit se k vytouženému stavu.

Článek

„Mnoho žen, když chce otěhotnět, začne být příliš vystresované z toho, zda vše vyjde a jestli to vůbec zvládne,“ popisuje MUDr. Jan Hlusička. Místo pozitivního myšlení se ze života stane běh za jediným cílem – otěhotnět. „Bohužel takto nastavená psychika není vůči tělu zdravá,“ říká kouč životního stylu Ing. Martin Škába. Máme pro vás tipy, které vaši mysl i tělo dostanou do rovnováhy. A ta je pro otěhotnění nejdůležitější!

Vylaďte vztahy

„Upřímná láska, která je dávána, ale i přijímána, je mocnější, než si mnozí myslí,“ popisuje Martin Škába. Opečovávejte proto blízké vztahy: s rodinou, přáteli, známými, kolegy. Neužírejte se hádkami, urovnejte rozpory v rodině, s partnerem, ale třeba i se sousedy. Vnímejte lásku, kterou dáváte a přijímáte. „Pokud tělo funguje na základě nevyřešených problémů, stresů a traumat – které si ani nemusíte uvědomovat – nemůže být v pohodě a ani dlouhodobě zdravé,“ uvádí odborník. Zkuste to změnit.

Nebuďte zakomplexované

S tím souvisí i další bloky, které máte z vašich komplexů. Jednou provždy si uvědomte, že ženu ženou nedělá velikost jejího zadku nebo břicha. Vykašlete se na mindráky z toho, jak vypadáte, a věnujte se sexu s partnerem přirozeně a radostně! Milování nejsou dostihy!

Foto: thinkstock

Je těžké nepropadat po dlouhé době depresi, ale zkuste najít způsob, jak to zvládnoutFoto: thinkstock

Zdraví v oblasti pánve

Jak říkají lékaři tradiční čínské medicíny: „Jen když je střevo čisté a zdravé, může být celé tělo zdravé." S tím souhlasí i Martin Škába. Podle něj sedavý styl života, mnoho sladkého, bílého pečiva a mléčných výrobků, nedostatečný pitný režim a skoro žádný pohyb zapříčiňují potíže tlustého střeva, kde se vytvářejí toxiny postupně zabíjející vaše tělo. Snažte se více chodit, lépe jíst či třeba podstoupit očistu střev: hydrocolon terapii.

Blahodárné cvičení

Bez pravidelného pohybu nemůže být tělo vitální, plné energie a zdravé. „Nemusí jít ale pouze o pohyb, který většina z vás zná z fitness center,“ říká Martin Škába. Úžasné účinky má pro tělo cvičení z řady čínské a indické medicíny. „Cviky jsou zaměřeny na jednotlivé orgány, harmonii svalového napětí, prokrvení tkání a proudění životní energie,“ dodává kouč. Cvičení vám zabere pár minut. Jde o podobné cviky, jaké jsme pro vás točili zde.

Foto: thinkstock

Nevěřte všemu, co vám kdo radí. Hledejte svou cestu k pohodě, třeba v tělocvičněFoto: thinkstock

Jezte dobře

Není tím míněno hodně a tučně. Ale kvalitně. „Strava ovlivňuje zdraví člověka z největší míry,“ uvádí MUDr. Jan Hlusička. Nepouštějte se ale rozhodně do žádných razantních změn nebo úprav jídelníčku, pro tělo by to mohlo mít opačný efekt: stres. Jezte zkrátka tak, aby to prospívalo vašemu tělu: poznáte to díky energii, kterou budete mít, i pocitům, jak se ve svém těle budete cítit. Více třeba najdete zde.

Hoďte se do klidu

Stres, nervozita, příliš mnoho práce, nedostatek spánku nebo odpočinku, nerovnováha mezi povinnostmi a zábavou – to všechno tělu škodí. Pokuste si to nastavit jinak: více na pohodu. Zkusit můžete své osvědčené způsoby, ale také třeba akupresuru nebo reflexní masáže. Ty umí pozitivně naladit proudící energie v těle…

Zrození nového života je zázrak. Jděte mu nenuceně naproti. Co říkáte?

Reklama

Načítám