Hlavní obsah

6 zlomových okamžiků, které prověří každý vztah! Ustáli jste je?

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Každý vztah projde určitými fázemi, od prvního rande až třeba po to vysněné „dokud vás smrt nerozdělí“. A každý vztah má určité zlomové mezníky. Sice se nemusejí zdát nijak významné, ale mnohé vám o vás napovědí.

Článek

Nejdřív je to divoká zamilovanost, potom přichází určité zklidnění, euforii vystřídá pocit bezpečí a pohodlí. Občas je to proloženo těžšími chvilkami, hádkami a neshodami, které spolu buď umíte, nebo neumíte vyřešit. Někdy vztah záhy končí rozchodem, jindy spolu opravdu vydržíte až na věky věků.

Ať tak, nebo tak, nejspíš si prožijete následující zlomové okamžiky, které vám toho o vás dvou mohou hodně naznačit.

První pusa

Je to magický okamžik, kdy se vaše rty poprvé spojí. Někdy je to vášnivé a spontánní, jindy trochu nesmělé a neohrabané, přesto je to důležitá chvilka.

Buď to totiž je „ono“, nebo ne. Je to poprvé, co si můžete fyzicky ověřit, zda mezi vámi funguje chemie.

První sex

Ten samozřejmě velmi často nebývá úplně úžasný, neznáte se, teprve zjišťujete, co se komu líbí, co ho rozpálí a přivede k euforii. Přesto je to jakýsi druhý level při zjišťování toho, jak je to s vaší vzájemnou přitažlivostí.

První sex ale není jen fyzické propojení, je to také dost možná první společné usínání a probouzení. A díky tomu zjistíte, zda váš nový přítel třeba chrápe, uzurpuje si peřinu, jak je na tom s ranními náladami a podobně.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Zpočátku se sice ještě hledáte, ale i tak vaše první společná noc může hodně napovědětFoto: nd3000, Shutterstock.com

První dovolená

Tohle se netýká jen odpočinku a poznávání nových míst – je to chvíle, kdy o sobě oboustranně zjistíte mnoho nových věcí. Třeba jak jste na tom při vytváření kompromisů (to už začíná při výběru dovolené), jak umíte zvládat ne zcela komfortní situace (co když vám ztratí zavazadla, hotel nebude zdaleka takový, jak slibovala cestovka…) a zda si máte co povídat, i když jste spolu třeba dva týdny čtyřiadvacet hodin v kuse.

Dalo by se říct, že první dovolená je také jakýmsi prvním větším testem kvality vašeho vztahu.

První hádka

Jednou přijít musí, tak se netrapte, když opravdu přijde. Nemůžete mít přece vždycky na všechno stejný názor, i ty nejzamilovanější páry se občas poštěkají.

Všímejte si ale, jak vám to hádání jde. Můžete tak celkem včas zjistit, jestli má některý z vás sklony k agresivitě, zda je vulgární, nebo je naopak schopen nejen křičet, ale i poslouchat. A co je nejdůležitější: jak váš konflikt skončí. Vyřešíte problém? Najdete pro oba uspokojující řešení? Nebo vám jen dojde energie a problém někam zakopnete?

Foto: NotarYES, Shutterstock.com

Nenamlouvejte si, že vám se to nestane. Každý se občas pohádá, nebudete výjimkouFoto: NotarYES, Shutterstock.com

První velký problém

Jsou to nepříjemné situace, kdy jeden z páru přijde o práci nebo je vážněji nemocný, případně onemocní někdo z jeho blízkých, či dokonce o člena rodiny přijde. Prostě chvíle, kdy jste na dně, trápíte se a je vám na nic.

Je to poprvé, kdy si můžete otestovat, zdali vám umí být partner skutečnou oporou. Dokáže vás podržet a vydrží s vámi i chvíle, kdy nejste usměvaví, milí a zábavní, ale topíte se v slzách?

První bydlení

Možná se nastěhujete vy k němu, možná on k vám. Nebo si pro začátek něco malého pronajmete. Každopádně je to první společné bydlení, první společné vybírání nábytku, dělení o životní prostor.

A také skvělá možnost všímat si partnerových návyků, které vám byly až doposud skryty. Je to sice krásné období, ale pozor, mnoho párů ztroskotá právě v tuto chvíli. Možná spolu dokážete randit, ale nedokážete spolu žít. Jsou to totiž dvě zcela odlišné věci.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Na jedné straně je to nádherné, na druhé ale také trochu rizikové. Společné bydlení vás může spojit, nebo ukázat, že vám to neklapeFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Napadají vás ještě jiné zásadní vztahové okamžiky?

Reklama

Související témata:

Načítám