Hlavní obsah

7 věcí, které vzrušují všechny ženy!

Foto: Thinkstock

Ženy kupodivu vzrušují na mužích zdánlivě prosté věci. Třeba hlas...Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vášeň, erotika, slast? Co vlastně ženy maximálně vzrušuje? Prý je to sedm velmi prostých věcí! Věřte nebo ne, ale jen málokterá jim odolá!

Článek

April Masini, americká odbornice na seznamování a vztahy, sestavila pro portál She Knows seznam sedmi absolutních nakopávačů ženského libida s tím, že jejich síla je nepřekonatelná, a hlavně věčná! Čekáte něco složitého? Tak to vůbec není! Ženy vzrušují absolutně prosté věci! Které?

1. Mužský hlas

Hluboký hlas vyvolává dojem dominance a síly. Podle výše zmíněné odbornice ženské tělo je naladěno na porovnávání rozdílů mužských hlasů a pozná, zda ho s dotyčným čeká romantika nebo vášnivý sex. Tato teorie je potvrzena několika studiemi. Například vědci ze skotské University of Aberdeen říkají, že je-li mužský hlasový projev hlubší, velmi snadno zaujme jakoukoli ženu od Asie po Austrálii.

2. Jeho ruce

„Zapomeňte na to, jestli se velikost jeho rukou rovná velikosti jeho penisu. Je to jinak. Ženy se zaměřují hlavně na mužnost mužských rukou,“ upřesňuje expertka s tím, že čím větší a silnější ruce jsou, tím lépe. „Příliš jemné ruce vzrušení neprobouzí,“ dodává April Masini. Takže tlapy jako lopaty? Ano!

Foto: Thinkstock

Velké ruce, na nichž jsou vidět známky fyzické práce, vyvolávají v ženách pocit bezpečíFoto: Thinkstock

3. Hluboký pohled

Mezi další afrodiziaka povzbuzující ženské libido patří i hluboký, světácký pohled a mírně „zamračené“ obočí. Muži, kteří se takto tváří, prý na ženy působí dominantně a atraktivněji než ti ostatní, kteří mají úsměv od ucha k uchu a veselé oči. Jedná se o tajemno a nedostupnost. A to ženy vzrušuje.

4. Uniforma

„Ženy se cítí bezpečně, když jsou ve společnosti mužů v uniformách,“ dál vyjmenovává odbornice a dodává, že je naprosto jedno, jestli má muž na sobě vojenskou výstroj, policejní či hasičskou uniformu. A ani hodnost nic nemění. Zkrátka uniforma rovná se mužnost. Bez debat.

5. Hotelový sex

Jednoduše řečeno, hotelový sex je jiný než ten „domácí“. Méně standardní, vášnivější. A proto ženy tak často mají sex na dovolené! „Někdy je těžké mít takzvaný hotelový sex, pokud žijete v dlouhodobém vztahu a sex slábne,“ vysvětluje April Masini s tím, že je dobré pravidelně si rezervovat nějaký pokoj. Spontánnost ženám tak sluší!

Foto: Thinkstock

I pouhá změna prostředí dokáže divyFoto: Thinkstock

6. Snubní prsten

„Hodně žen se přímo soustředí na ženaté muže, protože zadaní představují skupinu lepších úlovků. A vůbec to není o charakteru nebo atraktivitě muže. Jde o nárůst sebevědomí, které se dostaví po vítězství,“ vysvětluje expertka. Ostatně, britský psycholog Anthony Little ze Stirling University School of Natural Sciences jen souhlasí a potvrzuje, že muž působí mnohem atraktivněji, pokud je v jeho přítomnosti nějaká žena.

7. Psychická pohoda

Je zdokumentováno, že ženy vykonávají většinu neplacené práce v domácnosti, a to bez ohledu na množství či obtížnost vlastní práce placené. Švédská studie uveřejněná v odborném časopise PLoS One, na kterou se April Masini odvolává, uvádí, že po dlouhodobém zkoumání 371 žen a 352 mužů není pochyb o zvyšování hladiny úzkosti u žen, které zastávají většinu domácích úkolů. Co se děje, když toho dámy mají hodně a protějšek jim nepomáhá? Nemají na sex náladu!

Nerovnost pohlaví vede k pocitu nedostatku emocionální podpory, tudíž k utlumení libida. (Psychologie hraje obrovskou roli!) Když muž doopravdy a nezištně svojí partnerce pomůže, je superhrdina. Jak říká australský evoluční biolog Rob Brooks: „Nejerotičtější věc, kterou muž může udělat pro ženy je… Umýt nádobí.“ Ano, pánové, i tak banální věc patří mezi nakopávače ženského libida!

A co vzrušuje vás? Je tohle všechno doopravdy účinné?

Reklama

Načítám