Hlavní obsah

7 vlasových vychytávek z celého světa

Foto: thinkstock

Vydejte se s námi za hranice a vyzkoušejte nové triky v péči o vlasyFoto: thinkstock

Reklama

Mluvíme sice různými jazyky, ale po krásné a zdravé hřívě prahneme všechny. Na jaké vychytávky nedají dopustit ženy z různých částí světa? Vydejte se s námi na malou exkurzi a objevte sedm vlasových tipů!

Článek

Jiný kraj, jiný mrav. Bez kterých přípravků se neobejdou ženy z Kalifornie a na co pro změnu přísahají Japonky nebo Thajky?

1. Maroko: záchrana pro vysušené konečky

Nejprve krátké seznámení – arganový olej se získává z jader stromu Argánie trnité a je považován za jeden z nejvzácnějších olejů na světě. Přezdívá se mu také „marocké zlato“ – je totiž nadopovaný antioxidanty, esenciálními mastnými kyselinami aobsahuje i vitamin E. „Jeho složení bude vyhovovat suché pleti i vlasům. Arganový olej můžete vetřít do konečků a délek vlasů, klidně ho vmasíruje i do pokožky hlavy. Nechte působit alespoň dvacet minut a pořádně vymyjte,“ říká kadeřnice Šárka Almanová.

„K dostání je také vlasová kosmetika obohacená o tento zázračný olejíček. Najdete ho ve vlasové kúře All Soft Argan Oil od značky Redken, kterou můžete nechat působit i přes noc nebo v olejíčku Orofluido Elixir od Revlonu,“ dodává kadeřnice.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): All Soft Argan Oil, Redken, 510 Kč a arganový olej Primavera, 320 KčFoto: archiv firem

2. Kalifornie: mořská sůl pro nedbalý styling

V Kalifornii, kde je perfektní vzhled téměř nutností, jdou na odbyt spreje s přídavkem mořské soli. „Takzvané Sea Salt spreje lehce tuží, dodávají vlasům objem a vytváří efekt ,plážových vlasů'. Pokud se vám vlasy lehce vlní, Sea Salt sprej jejich strukturu ještě více podpoří,“ říká kadeřnice Petra Heřmánková. Vyzkoušet můžete například Sea Salt Spray od Label.m, který navíc obsahuje výtažky z mořských řas.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Sea Salt Spray, Label.m, 450 Kč a Hairplay Sea Salt Spray, KMS California, 400 KčFoto: archiv firem

3. Polynésie: olejíček pro ultra lesk

Srdcovou záležitostí polynéských žen je už po staletí všestranný olejíček Monoï Tiaré, kterým ostrovanky oblažují nejen své vlasy, ale i pokožku. Monoï se skládá ze za studena lisovaného kokosového oleje a extraktu z tahitské Gardénie. Vlasům dodává nejen potřebnou hydrataci, ale i lesk. Můžete ho nechat ve vlasech působit jako kúru (nezapomeňte ho po půl hodině pořádně vymýt šamponem) nebo vetřete kapku přípravku do suchých konečků a poté už neoplachujte. Do své řady ho zařadila i značka The Body Shop a Yves Rocher.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Monoï Tiaré Tahiti, 339 Kč a Monoi Miracle Oil, The Body Shop, info o ceně v obchoděFoto: archiv firem

4. Španělsko: výživné avokádo pro suché vlasy

Španělky nedají dopustit na výživnou bombu v podobě rozmixovaného avokáda. Avokádo obsahuje nenasycené mastné kyseliny, antioxidanty i vitamin B, C i E a prospívá tak nejen vašemu zdraví, ale i vlasům a pokožce hlavy. Avokádo posílí vaše vlasy, je účinné i jako prevence proti jejich lámání a vyživuje. Hodí se především pro suché vlasy. Klidně použijte přezrálé avokádo, které jste nestihly sníst. Rozmixujte ho na kaši s lžičkou olivového oleje a naneste do celé délky vlasů. „Účinky masky znásobí teplo, vlasy můžete zabalit do nahřatého ručníku,“ říká kadeřnice Petra Heřmánková.

5. Thajsko: hydratované vlasy díky kokosovému mléku

V koupelně každé druhé Thajky byste pro změnu objevily vlasové přípravky s kokosovým mlékem. To kromě vitaminů B a C obsahuje také prospěšné aminokyseliny, hořčík a minerální soli. Kokosový šampon navrátí vašim vlasům vláhu, vyživí je, a navíc krásně provoní. U nás ho seženete například u značky Pure Fiji nebo Reniu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šampon Pure Fiji s kokosovým mlékem, 460 Kč a šampon Reniu, 420 KčFoto: archiv firem

6. Japonsko: olejíček pro kvalitnější a pevnější hřívu

Dalším olejíčkem, se kterým byste měly vaše vlasy seznámit, je olej ze semínek Kamélie, který je populární hlavně v Japonsku. Japonky ho používají na pokožku celého těla, tvář i vlasy. Díky obsahu vitaminu E nejen hydratuje, ale i posiluje strukturu vlasů. S pomocí olejíčku si můžete udělat klasický vlasový zábal, vtírat ho můžete také do konečků suchých vlasů.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): olej ze semínek Kamélie, Primavera, 374 Kč a Melvita, 339 KčFoto: archiv firem

7. Anglie: ochrana proti vlhkosti a krepatění

Pokud někdo ví, jak zabránit krepatění vlasů ve vlhkých a deštivých dnech, pak jsou to Britky. Přípravky s podtitulem „anti frizz“ nebo „anti humidity“ proto patří do jejich povinné výbavy. „Do pošmourného počasí se skvěle hodí lak na vlasy Alterna Bamboo Smooth, který chrání před vlhkostí. Před zkrepatělými vlasy vás ochrání i sprej Fix Anti Frizz od L'Oréal Professionnel,“ říká kadeřnice Šárka Almanová.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Anti humidity Hair Spray, Alterna, 425 Kč a Fix Anti Frizz, L'Oréal Professionnel, 265 KčFoto: archiv firem

Máte svoje osvědčené tipy pro krásné vlasy? Podělte se o ně s námi i ostatními čtenářkami.

Reklama

Související témata:

Načítám