Hlavní obsah

9 důvodů, proč mít tenhle bílý prášek doma

Foto: gvictoria, Shutterstock.com

Foto: gvictoria, Shutterstock.com

Reklama

Dětský pudr do každé rodiny. Tento všestranný pomocník si poradí nejen s opruzeným zadečkem. Jeho možných využití v domácnosti je mnoho. Proč by u vás doma rozhodně neměl chybět a co všechno se s ním dá dělat?

Článek

Dětský zásyp, nebo dětský pudr, chcete-li, seženete za pár korun v každé drogerii, ale jeho skutečná hodnota je mnohem vyšší. Pomůže vám překonat komplikace v podobě neumytých vlasů, zapáchajících nohou nebo skvrn na textilii.

Místo šamponu

Nestihla jste si umýt vlasy a jen bezradně zíráte do zrcadla, co si před odchodem počít s tou pohromou, která se vám objevila na hlavě? Pokud zrovna nemáte po ruce suchý šampon nebo se vám za něj nechtějí utrácet peníze, sáhněte po dětském pudru. Trochu prášku si nasypte do ruky a zapracujte ho ke kořínkům vlasů a vyčešte, vytáhne z nich přebytečnou mastnotu a budou působit nadýchaně.

Náhrada deodorantu

Ke krásnému slunečnému počasí patří bohužel i méně příjemné pocení. Zabrat dostávají hlavně nohy. Pudr v tomto případě udrží vaše chodidla déle v suchu. Stačí ho aplikovat v mírné vrstvě před nandáním ponožek nebo sandálů. Trpíte-li během horkých nocí nesnesitelným vedrem a ráno se budíte v mokré posteli, zkuste jím jemně poprášit i prostěradlo.

Eliminátor tření stehen

S teplými měsíci se pojí ještě další nepříjemná komplikace, se kterou mají problém hlavně některé dámy. Tření stehen v sukni nebo v šatech může způsobit nehezké zarudnutí až svědící vyrážku. Pokud s tím míváte problém, není nic jednoduššího, než na stehna nanést trochu dětského zásypu.

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

V létě pudr pomůže proti tření stehenFoto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Pro pohled filmové hvězdy

Pudr vám dokáže pomoci k pohledu jako z reklamy na řasenku. Když ho nanesete v tenké vrstvě pomocí kartáčku na řasy a následně aplikujete řasenku, budete překvapená, jaký objem vykouzlí.

Odstraňovač mastných skvrn

Ukápl vám při obědě omastek na tričko? I v tomto případě se vyplatí povolat do služby bílý prášek. Nejprve přebytečnou mastnotu odsajte papírovým ubrouskem a potom do skvrny zapracujte vrstvu pudru. Nechte chvíli působit, smeťte a textilii ještě vyperte v pračce.

Řešitel hlavolamů

Rychlou pomoc poskytne pudr i zamotaným šperkům. Pokud nechce uzlík na řetízku povolit, lehce ho poprašte zásypem a použijte párátko. Mělo by to jít mnohem lépe.

Léčitel akné

Před pudrem se třesou i pupínky. Objevil-li se někde na vašem těle ohyzdný nezvaný návštěvník, přimáčkněte na něj pár bílých zrníček – vytáhnou z něj vlhkost a zmírní zánět. Hojení urychluje zejména obsažený zinek.

Foto: Vladimir Gjorgiev, Shutterstock.com

Funguje i proti pupínkůmFoto: Vladimir Gjorgiev, Shutterstock.com

Pomocník při epilaci

S dětským zásypem může být snadnější i epilace. Když ho nanesete na příslušné místo před aplikací vosku nebo cukrové pasty, postará se o vysušení pokožky. V důsledku toho vosk nebo pasta na kůži lépe drží a odstraňování chloupků je snazší a méně bolestivé.

Bojovník s mravenci

Pudr může být i způsobem, jak si poradit s mravenci, kteří vám bez pozvání pochodují do domácnosti. Nasypte ho v souvislých liniích kolem spár, škvír a dalších jejich oblíbených cestiček k vám domů. Vytvoříte tak účinné přepážky, které budou jen obtížně překonávat.

Používáte dětský pudr? A jaké jsou vaše osvědčené tipy?

Reklama

Související témata:

Načítám