Hlavní obsah

Alopecie vzala malé Harriet vlasy. Teď ale dostala paruku!

Foto: dailymail.co.uk

Teď může malá Harriet směle vyrazit do školy. Nikdo se jí už nebude smát, že nemá vlasyFoto: dailymail.co.uk

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem přišla čtyřletá Harriet Russell o své krásné dlouhé vlásky. Teď se tahle dívenka, kterou o lokny připravila alopecie, zase raduje – k prvnímu školnímu dni dostala nejkrásnější dárek: paruku!

Článek

První den ve škole je pro všechny malé holčičky velkou, vzrušující událostí – jaké šaty si vzít? A jaký účes zvolit? Cop, copánky, culíky? Malá Harriet měla tuhle volbu ještě o něco komplikovanější – musela si totiž vybrat paruku, v níž tento důležitý den prožije.

Vlasy zůstaly na polštáři

O vlasy přišla holčička, která s rodiči, bratrem a sestrou žije v britském West Bradfordu, před rokem. Jednoho dne se probudila a část jejích dlouhých plavých vlásků zůstala na polštáři. Do týdne byla Harriet úplně plešatá. Nezbylo jí než začít nosit šátek.

O vlasy ji připravila nemoc zvaná alopecie, která způsobuje vypadávání vlasů a chlupů. Lékaři z nemocnice Burnley General Hospital varovali Harrietina otce Paula (54) i maminku Emmu (43), že holčičce už vlasy nikdy nemusí dorůst. I proto se rodiče rozhodli obrátit na odborníky zabývající se náhradami vlasů. „Báli jsme se, že by ji alopecie mohla vyloučit z kolektivu,“ říká Paul Russell.

Foto: dailymail.co.uk

Paruku dostala Harriet od místního obchodu s vlasovými doplňkyFoto: dailymail.co.uk

Paruka na rok

Jak se blížil první den školy, rodiče začali jednat. Domluvili se s místním výrobcem vlasových doplňků, který Harriet věnoval krásnou blonďatou paruku – a holčička je nadšená! „Je v sedmém nebi! Každému na potkání vyprávěla, že bude mít nové vlasy. Už se nemůže dočkat, až si připne sponky a bude vlasy upravovat do všemožných účesů,“ vypráví Harrietin otec.

Paruka vydrží dívence rok. „Když se nás ptali, jakou paruku by si Harriet přála, říkala, že nechce ofinu, ale dlouhé, světle blonďaté vlasy. Její sestra má totiž také takové, a ona už se nemohla dočkat, až bude vypadat jako ona,“ říká Harrietin tatínek. A dodává, že dar místní firmy nemohl přijít v příhodnější dobu – Harriet totiž jako malá slečna začíná nabírat sebevědomí, a tento proces samozřejmě ovlivňuje i to, jak vypadá. Teď už tak nebude muset poslouchat otázku, které čelila v mateřské školce – Proč nemáš vlasy?

Foto: dailymail.co.uk

Rodiče malé Harriet doufají, že se díky paruce lépe skamarádí s novými spolužáky. Na snímku je holčička s bratrem Jacobem a sestrou LeahFoto: dailymail.co.uk

Zaujal vás příběh malé holčičky? Napište nám do diskuse!

Reklama

Související témata:

Načítám