Hlavní obsah

Andrej Pejic: Model, který vám vyrazí dech!

Foto: Isifa

Andrej Pejic (uprostřed), extravagantní hvězda návrhářůFoto: Isifa

Reklama

Patříte k těm ženám, které v módě už nic nepřekvapí? Nebo k těm, které dokáže vyvést z míry každý nový módní trend? Článek o Andreji Pejicovi zaručeně vyrazí dech i těm otrlým a vy, které se pohoršujete i nad módou pánských polobotek, byste si měly připravit „remcadla“ anebo odvrátit zrak – božského Andreje byste totiž nemusely prodýchat!

Článek

Módní svět je vše možné, jen ne nudný – je to fantastická změť krásy, umění, extravagance, tradičního řemesla, falše, inspirace, pomíjivosti a mnohého dalšího. Přesto jen velmi zřídka se stane, že v tomto světě někdo způsobí takový poprask, jako Andrej Pejic. Tento devatenáctiletý australský model se srbskými kořeny upoutává pozornost všude, kam přijde – jeho tvář je totiž až andělsky krásná a jeho rysy neuvěřitelně jemné a dívčí.

Foto: archiv firmy

Andrejovy fotky z archivu agentury Storm modelsFoto: archiv firmy

Andrejově dokonalé tváři kralují vystouplé lícní kosti a rovný nos. Plné rty a svůdně přivřené blankytně modré oči dodávají jeho andělským rysům hříšnou příchuť. Na první pohled vypadá skutečně jako žena a dokazuje to i jeho umístění se na 98. místě v žebříčku nejkrásnějších ŽEN světa, kterou vyhlašuje pánský časopis FHM (z tohoto žebříčku byl posléze vyškrtnut).

Foto: archiv firmy

Na foto: Auslander campaign 2012Foto: archiv firmy

Jeho androgynní vzhled, útlá postava (o hubnutí si počtěte v článku 10 kilo dole za půl roku? Stačí jednoduchý trik!) a dlouhé nohy, jejichž tvar by mu záviděla kdejaká topmodelka, způsobují, že Andrej je skutečně mnohostranný – pro francouzský Vogue se nechal vyfotit v ženských šatech značky Fendi – a právě tento provokativní počin ho dostal mezi světovou módní špičku. Říkáte si, že tenhle kluk musí být zaručeně gay? Otázky o jeho sexuální orientaci však zůstávají nezodpovězené – samotný Andrej se k nim jednoduše nevyjadřuje (své soukromí si zkrátka střeží). Přiznává ale oblibu podpatků a líčení, které má ovšem rád jen proto, že mu to díky nim sluší. (Nové trendy v líčení najdete v článku Konec okoukanému líčení! Jsou tu trendy podzimu!.)

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): Jean Paul Gaultier Couture collection S/S 2011, Jean Paul Gaultier Mens lookbook 2012Foto: archiv firmy

Andrej Pejic se raketovou rychlostí dostal mezi modelingovou špičku – předvádí pro ty nejproslulejší módní návrháře a fotí obálky nejprestižnějších časopisů. Jeho fotografie bývají často velmi kontroverzní, neboť je do nich stále častěji stylizován do role ženy. Stal se dvorním modelem pro Marca Jacobse a Jean Paula Gaultiera, který označil jeho krásu za nadpozemskou a na své přehlídce Haute Couture v Paříži jej oblékl do bílých svatebních šatů – a Andrej v nich vypadal naprosto dokonale!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Custo Barcelona, Jean Paul Gaultier Fall 2011Foto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Jean Paul Gaultier Fall 2011Foto: archiv firmy

Andrej Pejic je naprostou senzací – předvádí pánské i dámské kolekce a módní svět tento muž mnoha tváří neskutečně baví. Jeho štíhlé tělo, platinové blond vlasy a dívčí tvář inspirovala už mnohé návrháře i fotografy k zajímavým počinům, a Andrej tak nemá o zajímavé a lukrativní módní zakázky nouzi.

Foto: archiv firmy

Na foto: Martyn Bal campaignFoto: archiv firmy

A jak se líbí vám?

Reklama

Související témata:

Načítám