Hlavní obsah

Andropauza jako zabiják intimního života

Reklama

Snad každá žena ví, že dobrý a pravidelný sex je pro muže jedním z nejdůležitějších faktorů spokojeného a kvalitního života. Naproti tomu přibývající věk je zcela přirozeně chápán jako nevýhoda.

Článek

Na vině může být klesající hladina testosteronu, jenž mužům pomalu ale jistě ubírá na vitalitě a mužnosti. Je vědecky prokázáno, že hladina testosteronu v mužském těle začíná klesat po dosažení 30 let, v průměru o 1% ročně. To je bohužel nezvratný biologický proces, kterému dříve či později musí čelit každý muž. Jedná se o mužský přechod neboli andropauzu. Andropauza se může projevovat úbytkem energie, duševní labilitou, ale také poklesem sexuální výkonnosti.

Ztráta energie a pocity vyčerpání patří mezi příznaky mužského přechodu, který se projevuje i poklesem sexuální apetence

Jak se bránit

Tou nejlepší obranou proti nežádoucím příznakům klesající hladiny testosteronu je sport a fyzická aktivita. Další vhodnou prevencí je pravidelné užívání přírodního doplňku stravy TestoMax, který je vyvinutý speciálně pro muže po třicítce, více na testomax.cz.

Proti negativním vlivům spojených s klesající hladinou se dá bojovat přírodní cestou

Jedinečnou složkou v TestoMaxu je pískavice řeckého sena. Vědecká studie* z roku 2011 přinesla zajímavé poznání, že denní užívání pískavice má pozitivní vliv na libido a orgasmus. Zúčastnění muži neměli před testem problémy s erekcí, nicméně po pravidelném užívání pískavice řeckého sena (500 mg denně) potvrdili pozitivní vliv pískavice na jejich sexuální apetenci a orgasmus.

Obsah pískavice řeckého sena v jedné tobolce Testomaxu je 600 mg. TestoMax je norský doplněk stravy pro muže

*) Steels E, Rao, Vitetta L,: “Physiological Aspects of Male Libido Enhanced by Standardized Trigonella foenum-graecum Extract and Mineral Formulation.” Phytother Res. 2011 Feb 10., DOI:10.1002/ptr.3360

Reklama

Související témata:

Načítám