Hlavní obsah

Anomálie slavných: Nemáte stejný problém jako Megan Fox?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Nikdo není dokonalý – dokonce ani slavné osobnosti, které si někteří fanoušci stavějí na piedestal a považují je za perfektní a bez vady. I mezi herci, zpěváky a dalšími známými umělci naleznete jedince, kteří mají nějakou tělesnou anomálii.

Článek

Jsou slavní, ale to ještě neznamená, že jsou „lepší“ než ostatní. I oni mají problémy a starosti. Některé hvězdy se například potýkají s tělesnou anomálií – ať už vrozenou, anebo získanou v průběhu let. Někdy kvůli ní dokonce trpělo i jejich sebevědomí a ve škole se stávali terčem posměchu, jindy zase sloužila jako jejich vizitka. A možná i vy máte tělesnou anomálii stejnou jako třeba Megan Fox (32) nebo Kate Bosworth (36)!

Joaquin Phoenix (44)

Na první pohled je jasné, že nejnovější představitel Jokera není klasický hezoun s dokonalou tváří. Horní ret mu zdobí jizva typická pro lidi, kteří se narodili s rozštěpem a lékaři jim ho pak operovali. Jenže charismatický herec se s jizvou už narodil. V jednom rozhovoru vyprávěl, že jeho matka jednou v těhotenství cítila, jako by její břicho zasáhla nadpřirozená síla – a má za to, že právě ta nenarozenému Joaquinovi zacelila horní ret.

Foto: Profimedia.cz

Jizva na horním rtu dodává herci charisma Foto: Profimedia.cz

Filip Kaňkovský (33)

Nezvyklý vzhled mu předurčuje hrát po celý život převážně podivíny a lumpy, Filipu Kaňkovskému to ale nevadí. S vrozenou oční vadou, která se nazývá epikantus (kožní řasa vedoucí přes koutek), se naučil žít a dnes i díky ní dostává zajímavé role. Ačkoliv vždycky tomu tak nebylo – v mládí se setkal se šikanou. To mu ale nezabránilo stát se hercem a hudebníkem. Kromě filmů a seriálů jej můžete potkat i v divadle – od roku 2014 má angažmá mimo jiné v pražském Národním, od jehož ředitele vloni převzal cenu pro umělce do 35 let.

Foto: Profimedia.cz

Nezvyklý tvar očí Filipovi Kaňkovskému předurčuje hrát samé podivíny. V mnoha rozhovorech ale řekl, že mu to nevadíFoto: Profimedia.cz

Megan Fox (32)

Na první pohled méně viditelnou, avšak poměrně běžnou anomálií se může pochlubit i známá herečka a modelka. Odborný název je brachydaktylie, tedy abnormálně krátké prsty. Nejčastější druh této vady postihuje palec – a s kratším prvním prstem pravé ruky se narodila i Megan Fox.

Foto: Profimedia.cz

Palec pravé ruky herečky Megan Fox má kratší poslední článek Foto: Profimedia.cz

Kate Bosworth (36)

Americká herečka, kterou můžete znát například z filmu „Zaříkávač koní“ (1998) nebo „Pořád jsem to já“ (2014), trpí anomálií, kterou mají jen dvě procenta lidstva – heterochromií. Nejde o nic jiného než různobarevnost očních duhovek. Může být úplná, kdy je jedno oko třeba modré a druhé zelené, anebo částečná – odlišuje se pouze část duhovky. Zrovna tahle nepravidelnost dodává svému nositeli na zajímavosti – každé oko jiné měl například i zpěvák David Bowie (†69).

Foto: Profimedia.cz

Někomu připadají rozdílné barvy očí děsivé. Nám ne, naopak. Kate Bosworth to moc slušíFoto: Profimedia.cz

Seal (55)

Když chodil hudebník Seal s topmodelkou Heidi Klum (45), hovořilo se o nich jako o „krásce a zvířeti“. Zpěvákova tvář je totiž viditelně zjizvená. Ačkoliv si mnoho lidí myslí, že to je následkem nějakého zranění, které utrpěl při rvačce, pravá příčina tkví v autoimunitním onemocnění lupus. Jeho vzácná forma u Seala propukla v třiadvaceti letech a napadla jeho kůži.

Foto: Profimedia.cz

Jizvy na Sealově obličeji mohou evokovat leccos, vznikly však následkem autoimunitního onemocněníFoto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylor (†79)

Genetická vada, s níž se hvězda první velikosti narodila, ji paradoxně ještě zkrášlila. Anomálii se říká distichiáza a člověku, kterého postihne, rostou řasy ve dvou řadách. V případě legendární herečky jen umocnily její krásu a zvýraznily fialové oči, které díky hustému lemování získaly ještě více na zajímavosti.

Foto: Profimedia.cz

Dvě řady řas propůjčily Elizabeth Taylor podmanivý pohled Foto: Profimedia.cz

Sylvester Stallone (72)

Jestli jste někdy slyšeli mluvit slavného představitele filmového Rockyho, pak jste možná získali dojem, že má tak drsňácký akcent, až mu občas není úplně dobře rozumět. Jenže on to nehraje: narodil se s ochrnutou půlkou obličeje a v jejím důsledku trpěl v dětství poruchou řeči. Sice na sobě hodně zapracoval, ale s jejími pozůstatky se pere dodnes. K ochrnutí došlo při porodu, kdy mu lékaři kleštěmi porušili některá nervová zakončení.

Foto: Profimedia.cz

Sylvester Stallone se narodil s ochrnutou půlkou obličeje, proto má občas problémy s artikulací Foto: Profimedia.cz

Setkali jste se s některou z těchto anomálií ve svém okolí? 

Reklama

Související témata:
Anomálie
Filip Kaňkovský