Hlavní obsah

Aréna mužů: Lhaly vám někdy ženy? A jak jste na to zareagovali?

Foto: Profimedia

Lžou vám vaše ženy? A co se děje, když na to přijdete? Na to jsme se ptali různých mužůFoto: Profimedia

Reklama

Výmysly, nevinné výmluvy anebo pořádná mašinérie lží. Setkávají se muži s tímto chováním už žen často, nebo zatím neměli tu čest? A jak třeba reagovali? To je téma pro další Arénu mužů!

Článek

Lež má krátké nohy! Platí tohle rčení, anebo ve výmyslech umí ženy bez problémů chodit? Ať tak či tak, občas velký pytel lží prostě praskne. Anebo ne? Setkávají se muži vůbec s takovými situacemi? A jak reagují? Zeptali jsme se jich narovinu!

Pánové, přistihli jste někdy ženu při lži? A jaká byla vaše reakce?

Miloš Hlavna (36 let) specialista prodeje: „S manželkou si nikdy nelžeme, jednáme na rovinu. Nikdy se mi nestalo, že bych musel pochybovat nad jejími slovy. Jinak v běžném životě, každý tu drobnou nepravdu asi řekne. Když vím, že je to pro dobro věci, nedělám to jinak a stojím vždy za ní. Dětem taky neříkáte vše (o:“

Pavel Dolejška (26 let), kouzelník: „Bohužel mám s tímto jevem neblahou zkušenost. Vůbec si nedělám iluze o tom, že my muži jsme za všech okolností pravdomluvní, dokonce jsou určitě typy lží, které neuškodí na obou frontách. Ale pak jsou tu věci, kdy partnerka lže, vymýšlí si a zakrývá tím své pochybení nebo slabost. Jsem zastáncem rčení, že ,lež má krátké nohy' a v tomto duchu se většinou dílem náhody pospojovala pavučina lží nebo těch náhodných náhod bylo už tolik (jdu s kamarádkou do kina, přitom kamarádka po náhodném setkání tesknila, jak dlouho moji partnerku neviděla), že už bylo jasno.

Většinou vše prasklo, a pak následovala rozmluva. V některém případě byla konstruktivní a pomohla se posunout dál a vyjasnit, že lhát je zbytečné a je možné všechno společně zvládnout, nebo to došlo k následnému ukončení vztahu. Tak i tak, vše je lepší než žít v určitém zámku na obláčku ze lží. Jako kouzelník znám i určitě metody, jak rozpoznat nepřirozené reakce lidí, které trénuji do svých show, a tak je čas od času využiji i k poznání něčeho, kde jsem s normálním chápáním na vahách."

Aleš Kalina (47 let), kouč partnerských vztahů:„Mám to štěstí, že mi ženy nikdy nelhaly. Moje máma byla čestná žena a nikdy nikomu nelhala, tak se tato její vlastnost nalepila na mě. I když jsem od žen slyšel i nehezké věci, dozvěděl jsem se vždy pravdu."

Richard Tesař (27 let), sportovní komentátor a reportér: „Partnerku jsem zatím při lži nepřistihl. Vlastně si i myslím, že nemá co zatajovat... nebo jsem naivní? Heh. Pokud se ale jedná o ty milosrdné lži, těmi jsem zásobován dostatečně. Znáte to, když se vám nepovede oběd, a stejně dostanete pochvalu, případně vypadáte k světu i po prolité noci. Nemůžu si stěžovat :)"

Zbyněk Janíček (31 let), moderátor:„Spíš jde o to, co považovat za lež...Vyloženě při lži, kde jde o vážnou věc, ne... Ale jsou situace, kdy každý tak trochu kecá... Nebo, když je to, jak se říká, milosrdná lež, pak je to v pohodě. Kdybych ale zjistil, že mi partnerka lhala ohledně vážnějších věcí, byl by to problém. Pak by mě hlavně zajímalo, proč mi lhala... Okolnosti totiž někdy můžou být omluvou, proč k tomu došlo."

A jaké jsou vaše zkušenosti. Lžou ženy?

Reklama

Související témata:

Načítám