Hlavní obsah

Army styl, jak ho neznáte. Ženský a svůdný!

Foto: Marie Bartošová

Čekaly byste, že army styl může vypadat tak žensky a svůdně?Foto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne army styl, nejspíš se vám vybaví všechno, jen ne ženskost. Právě v této podobě ale letošní military trend zazářil. Proměňte se ve vojandu, která se nebojí vytáhnout ty nejsilnější zbraně.

Článek

Letošní sezona zažila překvapivý návrat army stylu. Oblečení inspirované armádou se objevilo snad na každé druhé přehlídce. Představa vytahaných maskáčů a okopaných vojenských bot vás ale děsit nemusí, současný army trend nepostrádá eleganci a ženskost. Nemusíte se do něj navíc oblékat od hlavy až k patě. Zaměřit se můžete jen na jeden kousek, jakým je třeba vojenský kabátek nebo sukně v khaki odstínu. Military styl si ozkoušela „desátnice“ Denisa.

„Vojenské“ šaty

Šaty inspirované army stylem se objevily i v podzimní kolekci Victorie Beckham. Podobné modely můžete v současné době najít i v obchodech. Jedny z nich si vyzkoušela také Denisa. Stylistka Veronika šaty doplnila koženými rukavicemi s nýty, černými kozačkami a kloboukem. Přísný look skvěle doladí tmavě nalíčené rty.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Mango, 999 Kč – včetně pásku), boty (Mixer, 1590 Kč), punčocháče (Calzedonia, 349 Kč), kožené rukavice (H&M, 899 Kč), náramek (New Yorker, 159 Kč), klobouk (stylistky vlastní)Foto: Marie Bartošová

Maskáčová košile? Jedině s kameny

Zatímco jsou klasické maskáčové kalhoty na „blacklistu“, košile s podobným motivem mají zelenou. Trendy jsou hlavně ty, které zdobí pro vojenskou košili opravdu netypický detail – barevné kameny. Ty pro změnu navazují na další letošní hit – extrémní zdobnost. Zpod košile nechala stylistka vykukovat svůdné krajkové body a oboje potom doplnila koženou sukní. Tomu se říká silná trojka! Ještě černé lodičky, nápadný náhrdelník a můžete začít rozdávat rozkazy.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: body (stylistky vlastní), kožená sukně (Mango, 1399 Kč), košile (Zara, 999 Kč), náhrdelník (Zara, 999 Kč), boty (Mixer, 848 Kč)Foto: Marie Bartošová

Sukně jako součást uniformy

Kdyby bylo takovéto oblečení součástí uniformy, řady žen v armádě by se rozrůstaly bleskovou rychlostí. Dlouhou sukni s rozparkem, příjemnou halenku a dokonalý kabátek bychom braly hned. Nemluvě o botách, na které se tak trochu lépe dívá, než se v nich chodí. Zlaté náhrdelníky a náramky z umělé kůže jsou už jen třešničkou na dortu.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Mango, 999 Kč), halenka (H&M, info o ceně v obchodě), kabátek (Mango, 1399 Kč), náhrdelník (dlouhý – New Yorker, 159 Kč, zelený – stylistky vlastní), náramky (New Yorker,159 Kč), boty (Zara, 2799 Kč)Foto: Marie Bartošová

Kabát hodný velitelky

Pokud si chcete army styl užít pěkně dosyta, pořiďte si v tomto duchu kabátek, který vás bude hřát celý podzim (a mírnější část zimy). Chcete-li mu dodat kapku hravosti, dolaďte ho netradičním doplňkem – páskem s mašličkou (právě ty bodovaly na přehlídce Burberry).

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kabát (Zara, 2999 Kč), boty (Zara, 2799 Kč), punčocháče (Calzedonia, 349 Kč), pásek (New Yorker, 129 Kč)Foto: Marie Bartošová

V kalhotách

A teď něco praktičtějšího :-). Zelené úzké kalhoty stylistka zkombinovala s vínovou halenkou, přidala náhrdelník, náramky a barevné lodičky. Kouskem, který rozhodně nepřehlédnete, je mohutná šála. S tou vás ani sebevětší podzimní vichr nerozhodí.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (H&M, 1299 Kč), halenka (Camaieu, 799 Kč), boty (Zara, 1999 Kč), šála (H&M, info o ceně v obchodě), náhrdelník (H&M, 299 Kč), náramky (Camaieu, 169 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Denisa s šátkem ProŽeny.cz by Jakub Polanka. Že jí sluší?Foto: Marie Bartošová

Styling: Veronika Králová

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Který army model u vás uspěl nejvíce? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám