Hlavní obsah

Růžový pochod rozzářil Prahu. Jak to vypadalo?

Foto: Marie Bartošová

Staroměstské náměstí v neděli v poledne celé zrůžovělo. Odtud startoval pochod na podporu boje proti rakovině prsuFoto: Marie Bartošová

Reklama

Pochod na podporu boje proti rakovině prsu včera už po třinácté do růžova rozzářil centrum Prahy. I my jsme byli u toho, stejně jako někteří z vás. Jaké to bylo?

Článek

Pražské ulice zaplavili tuto neděli ženy v růžových tričkách i muži v šedivých. Důvodem byl už 13. ročník Avon Pochodu proti rakovině prsu. A na rozdíl od povodňových vln, které jeho konání znemožnily v červnu, tato růžová léčila a pomáhala.

Vstupenkou na akci bylo tradičně právě zmíněné tričko, kterých se prodalo nejvíce za dosavadní ročníky – 36 tisíc kusů.

Foto: Marie Bartošová

Zleva Blanka z Prahy a její kamarádky, včetně psích mazlíčků, těsně před startemFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Zakoupit se dalo i pánské tričko a jak vidno slušelo i psůmFoto: Marie Bartošová

Spolu s vámi

Součástí davu byla i naše redakce a vás jsme se ptali, proč jste se také vydali na pětikilometrovou procházku ze Staroměstského náměstí s cílem ve Žlutých lázních: „Abychom byly zdravé a krásné holky,“ smála se čtyřiačtyřicetiletá Blanka. „Já jsem tu zase za všechny nemocné ženy,“ prozradila pětapadesátiletá Božena z Kralup, které společnost kromě kamarádek dělali i dva čtyřnozí miláčci. Pochod totiž neměl jen upozornit na nutnost prevence a třeba vás, milé čtenářky, donutit nechat se vyšetřit. Díky prodaným tričkům přinesl i výtěžek, a tedy i naději ženám, které s rakovinou bojují. Tyto vybrané peníze zachrání některé životy. A to není málo, viďte?

Pro dobrou věc

„Ráda bych poděkovala všem, kteří si udělali čas a pochodovali s námi za dobrou věc,“ řekla generální ředitelka Avonu Andreea Moldovan. Mezi návštěvníky charitativní akce jste dokonce mohli potkat i známé tváře. Některé z nich jsou i přímo ambasadorkami boje proti rakovině prsu, třeba Simona Stašová, Monika Absolonová, Mahulena Bočanová a další, spolu se speciálními hosty – hereckou legendou Jiřinou Bohdalovou a topmodelkou Danielou Peštovou. A kdo nechtěl pochodovat, mohl si trasu proběhnout spolu s herečkou a moderátorkou Ivou Pazderkovou.

Foto: Marie Bartošová

Část redakce ProŽeny.cz se vydala spolu s vámi do pražských ulicFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Růžové balonky zcela jednoznačně rozzářily uliceFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Procházka probíhala v klidném tempu a dozvědět jste se tak mohli kdeco zajímavéhoFoto: Marie Bartošová

Mohli jste se i pobavit

Že byste nikdy takovou dálku neušli? Nemějte strach. Tempo bylo vycházkové a v davu jste se mohli dozvědět kdeco: od novinek ze světa celebrit přes dobré cviky na ploché břicho až po skvělý recept na hovězí žebra na grilu... Cílem pochodu byly tradičně Žluté lázně, kde si návštěvníci užili vystoupení Davida Deyla, Moniky Absolonové, Tonyi Graves či skupiny MIG 21. Ambasadorky pak předaly neziskovým organizacím šek na šest milionů korun. Peníze poslouží na projekty zaměřené na prevenci rakoviny prsu a zvýšení povědomí o jejím výskytu na území České republiky.

Ještě máte šanci

Zářijovým pochodem však boj proti rakovině prsu nekončí. V rámci celosvětové charitativní akce s názvem Pinktober (název je složen z anglických výrazů Pink a October) pořádá pražský klub Hard Rock Cafe na podporu boje proti rakovině prsu sérii koncertů hvězd české hudební scény, mezi které se řadí například Tonya Graves, Clou, Support Lesbiens, Xindl X nebo David Deyl.

Foto: Marie Bartošová

Mohli jste jít s partnerem, kočárkem, dětmi i psyFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Běžně plné ulice aut a tramvají tentokrát daly přednost pouze chodcůmFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Děkujeme, že jste se přidali do davu také. Šlo o dobrou věc!Foto: Marie Bartošová

Děkujeme, že jste šli také

Pro nás to bylo příjemně strávené odpoledne mezi vámi všemi, které jste šli podpořit dobrou věc. „Někdy stačí jen málo, aby se ze zdravého člověka stal nemocný,“ řekla mi dvaatřicetiletá Jana z Karlových Varů, která rozhodně ví, o čem mluví. Právě léčbu rakoviny prsu má úspěšně za sebou. Pro ostatní dodává: „Stačí ale také udělat jen málo, aby ženy zdravé byly.“

Co vy na to?

Reklama

Načítám