Hlavní obsah
3,1
(236)
Foto: Krizek Vaclav, Shutterstock.com

Foto: Krizek Vaclav, Shutterstock.com

Bublanina má snad milion variant. Opravdu je znáte všechny?

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 2 ks vejce
  • 6 lžic oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnek mléka
Na vymazání a vysypání plechu
  • 1 lžíce tuku
  • 2 lžíce strouhanky
K dokončení
  • 500 g čerstvého ovoce
Článek

Postup

01.

Z uvedených ingrediencí si připravte lité těsto. Plech vymažte tukem, vysypejte strouhankou a těsto rozetřete.

02.

Potom na něj hustě poklaďte ovoce, pokud možno bez pecek. Pokud chcete, aby bublanina vypadala hezky, můžete předem třeba třešně obalit v hrubé mouce – neklesnou a budou zdobit. Pečte v předehřáté troubě a zkoušejte špejlí propečenost – něco kolem 25 minut.

Pokud s námi souhlasíte, že nejlepší recepty jsou právě od babiček, vyzkoušejte také babiččinu třenou bábovku či nadýchaný mandlový nákyp.

Související témata:

Načítám