Hlavní obsah
3,2
(46)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Sladké tenké palačinky zmizí, sotva je stačíte naplnit. Jsou totiž nejlepší hned zatepla.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1,5 hrnku mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce marmelády
  • 2 lžíce tvarohu
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Těsto připravte asi půl hodiny před smažením. Mléko, mouku a vejce promíchejte v řídké těsto, které trochu osolte a promíchejte se lžící oleje. 

02.

Odpočinuté těsto postupně lijte na rozpálenou pánev potřenou troškou oleje či jiného tuku, trochu těsta rozlijte po pánvi a po obou stranách opečte. 

03.

Hotové palačinky naplňte např. marmeládou a/nebo tvarohem, pocukrujte a přehněte nebo srolujte a libovolně ozdobte.

Reklama

Načítám