Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Máte rádi ryby? Pak určitě vyzkoušejte tenhle skvělý recept z kuchyně Marie Sandtnerové. Nebo byste snad odolali kombinaci lahodného pstruha a červeného vína?

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g másla
  • 4 ks housky
  • 1 list bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 750 ml červeného vína
  • sůl
  • 4 ks pstruha
  • 1 lžíce citronové kůry
Článek

Postup

01.

Pstruha jsem nejdříve osolila – jak z vnitřní části břicha, tak i zlehka na kůži.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

Do hrnce jsem nalila suché červené víno a pomalu je přivedla k varu. Když víno začalo vřít, přidala jsem do něj najemno nasekanou cibulku a jeden malý bobkový list, který rybu příjemně provoní. A chybět nemohla ani citronová kůra, protože bez citronu ryba prostě nikdy nechutná, jak má.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

03.

Po asi dvou minutách varu jsem stáhla sporák na minimum, aby víno jen zlehka probublávalo, a položila jsem do něj pstruhy. Ty stačí vařit dohromady asi 10 minut – maso se jen rozsypávalo.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Mezitím jsem housky nakrájela na příčné plátky a na pánvi jsem rozpustila kousek másla. Housky jsem na něm potom zlehka opekla. Máslo krásně natáhly do sebe, z druhé strany už stačilo jen pár vteřin, aby byly pěkně zlaté.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

05.

Pstruha jsem dozdobila kouskem citronu a mohlo se podávat. Voňavá opečená houska jako příloha naprosto vystačila a trocha zeleného salátu by mu v chuti jistě také jen přidala. Tak neváhejte a ochutnejte taky!

Související témata:

Načítám