Hlavní obsah

Meruňkový nákyp

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Stále jste se nenabažili meruněk? Vyzkoušejte náš dnešní tip na meruňkový nákyp podle kuchařky Anny Drůbkové. Uvidíte, že vás svou lehce nakyslou chutí osvěží a překvapí zároveň!

Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček
  • 140 g cukru krupice
  • šťáva z 1,5 citronu
  • 6 vajec
  • 2 lžíce meruňkové zavařeniny
  • 10 dkg strouhanky
  • tuk na vymazání
Článek

Postup

Krok 1: Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Do mísy ke žloutkům dejte 14 dkg cukru a citronovou šťávu a marmeládu a vše vyšlehejte do hladké světlé pěny.

Foto: Greta Blumajerová

Krok 2: V tuhle chvíli doporučuji zatím nehotové těsto ochutnat, a pokud by na vás bylo příliš kyselé, přidejte klidně ještě trochu cukru.

Krok 3: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a spolu se strouhankou ho opatrně vmíchejte do žloutkové pěny. Formu vymažte a vysypte strouhankou, těsto do ní nalijte a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše. Pak ji vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a podle výšky těsta pečte 20–30 minut (čím vyšší těsto je, tím déle se musí péct). Hotový nákyp nechte chvíli vychladnout a podávejte ho nakrájený na malé kousky. Nakyslá chuť tohoto moučníku je vážně skvělá!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.