Hlavní obsah
2,9
(58)
Foto: Ondřej Hošt

Přejeme vám dobrou chuť!Foto: Ondřej Hošt

Štěpánská pečeně je po zásluze již klasika. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet!

25 min.
Příprava
1 hod., 50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky hovězí roštěné
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 3 ks kyselých okurek
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Plátky roštěné po obou stranách zlehka naklepejte, překrojte na poloviny, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Připravené roštěnky zprudka orestujte na rozpáleném oleji a zprudka opečte, aby se maso zatáhlo.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

02.

Hotové maso vyjměte a ve výpeku orestujte cibuli nakrájenou nahrubo, dokud nezesklovatí. Pak cibuli zalijte hovězím vývarem, vraťte maso zpět, dochuťte kmínem a tymiánem, přiklopte poklicí a nechte na mírném plameni asi 1–1,5 hodiny dusit, dokud není maso úplně křehké.

03.

Vajíčko uvařte natvrdo (vložte ho do studené vody a od chvíle, kdy voda začne vřít, vařte 8 minut. Pak vajíčko prudce ochlaďte studenou vodou a oloupejte). Před koncem dušení nakrájejte kyselé okurky a uvařené vajíčko na malé kousky, oboje vmíchejte do omáčky a nechte prohřát. Podávejte s bramborami nebo houskovými knedlíky.

Reklama

Související témata:

Načítám