Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Jemné maso baby kuřátek toho moc nepotřebuje, v případě nouze stačí osolit, poklást kousky másla, a na talíři budete mít božskou manu. Anebo je upečte podle následujícího receptu!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 baby kuřátka
  • 1 kg baby karotky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 100 g másla
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

01.

Kuřata opláchněte a důkladně osušte. Stroužky česneku prolisujte. Kuřata potřete česnekem a rozložte do velkého pekáče. Přidejte očištěnou karotku a vše posypte nasekaným tymiánem. Na maso dejte plátky másla a nakonec vše podlijte vodou nebo vývarem. Vše pečte asi hodinku.

02.

V průběhu pečení přelévejte maso i zeleninu výpekem. Upečený pokrm podávejte s bramborovou kaší.

Tip: Pro lahodnější kůrku potřete povrch kuřátek tenkou vrstvou medu.

Reklama