Hlavní obsah
3,3
(57)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Bábovka jedině vanilková, čokoládová nebo mramorová? Ani náhodou! Dnes vám přinášíme recept na banánovou bábovku s čokoládovou polevou.

30 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Těsto
  • 125 g másla
  • 200 g cukru krystal
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 ks vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 ks banánu
  • 1 ks másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Poleva
  • 100 g hořké čokolády
  • 200 g smetany na vaření 12%
  • 2 lžíce kakaa
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a cukry vyšlehejte do jemné pěny. Poté postupně přidejte vejce a ještě chvíli šlehejte. Mouku a prášek do pečiva prosejte přes síto a postupně vsypte do směsi.

02.

Nakonec vložte rozmačkané banány a zakysanou smetanu. Směs důkladně promíchejte a nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy (pokud máte formu silikonovou, vymazávat a vysypávat nemusíte). Pečte asi 45 minut.

03.

Čokoládovou polevu připravíte tak, že v kastrůlku přivedete k varu smetanu smíchanou s kakaem. Když se začne vařit, odstavte ji, vsypte nastrouhanou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí.

04.

Když je bábovka hotová, píchněte do ní špejli, abyste zjistili, jestli je dokonale propečená (špejle by měla zůstat čistá). Počkejte, až bábovka vychladne, vyklopte ji a polejte polevou, tu nechte volně stékat. Počkejte, až poleva ztuhne, a podávejte.

Máte rádi kombinaci banánu s čokoládou? A co je spojit do jednoho moučníku? Už jste zkoušeli tyto výborné muffiny?

Reklama

Související témata:

Načítám