Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Vyměňte klasickou čokoládu na vaření za sladké tyčinky! Moučníku to dodá úplně nový chuťový rozměr. Nevěříte? Přesvěčte se sami a vyzkoušejte banánovou roládu s margotkou.

20 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 2 ks banánu
  • 500 ml smetany ke šlehání
    7
  • 2 lžičky ztužovače šlehačky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 ks vejce
    3
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 3 lžíce polohrubé mouky
    1
  • 1 ks tyčinek Margot
    1
    6
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mouku s práškem do pečiva, rozprostřete těsto na plech na pečicí papír a pečte při 180 stupních Celsia 8 minut.

02.

Po vyndání na základ položte další list pečicího papíru, placku srolujte a nechte vychladnout.

03.

Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a přimíchejte do ní většinu nahrubo nastrouhané margotky.

04.

Roládu rozmotejte a zbavte pečicích papírů. Potřete dvěma třetinami šlehačky, přidejte celé oloupané banány a roládu zpět zabalte.

05.

Nakonec vršek dozdobte zbytkem šlehačky, strouhanou margotkou, a je hotovo!

Také milujete banány? V tom případě koukněte na další banánové dezerty.

Související témata:

Načítám