Hlavní obsah

Bramborový guláš s vařenými vejci

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Barmský pikantní bramborový guláš s vařenými vejci patří k výborným pochoutkám, které ocení celá rodina. Máte na něj odvahu?

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 brambory
  • 1 hrst sušených hub
  • 4 velká dužnatá rajčata
  • 2 červené chilli papričky
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • olej
  • sůl
  • 8 vajec
  • 2 sáčky rýže
Článek

Postup

Krok 1: Nejdřív převařte asi litr vody a zalijte jí sušené houby, aby změkly.

Krok 2: V asi třílitrovém hrnci rozpalte trochu oleje a vhoďte do něj nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Chvíli restujte, pak přidejte na kostičky nakrájené brambory a spařené houby, osolte a zase chvíli restujte. Pak do hrnce vložte na kostičky nakrájená rajčata, nasekané chilli papričky, kari, grilovací koření, cayennský pepř, vše promíchejte a zalijte vodou z hub. Podle chuti přidejte ještě trochu soli a rajčatový protlak, aby guláš dostal lepší barvu.

Krok 3: Hrnec přiklopte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 10–15 minut, dokud brambory a houby nebudou hotové. Propláchnuté sáčky s rýží vložte do dvou litrů vroucí vody a uvařte je.

Krok 4: Osm vajec uvařte natvrdo, oloupejte, podélně překrojte na poloviny a z obou stran orestujte na pánvi na troše oleje. Na talíř naservírujte hotovou rýži a na každou porci dvě vajíčka (4 orestované půlky) zalitá gulášem.

Vejce vařené natvrdo, můžete přidat i do salátu s jablkem.

ynezorPumanzeSaNyknalC