Hlavní obsah

Barva oblečení vás prozradí!

Foto: shutterstock.com

Které jsou vaše oblíbené barvy?Foto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Způsob komunikace, držení těla, styl chůze... to vše vypovídá o tom, jaké jsme. Ale věděla jste, že to může odhalit i barva oblečení, které nejčastěji nosíte? Najděte si svoji oblíbenou a zjistěte, jaká jste a co díky ní o vás ostatní vědí!

Článek

„Je přirozené, že si člověk vybírá takové oblečení, ve kterém se cítí dobře. Možná si myslíte, že volíte především podle toho, jak vám daný model padne a zda ho máte s čím dalším zkombinovat. Ve skutečnosti ale hraje velkou roli také váš charakter, díky kterému si podvědomě vyberete barvu v závislosti na vaší náladě i povaze,“ vysvětluje Mgr. Marta Svobodová, brněnská psycholožka.

Černá není jen smutek a anarchismus

Mnohé z nás se rády oblékají do černé. Některé to zdůvodňují svými anarchistickými názory, jiné se kloní k satanismu, další se chce stylově podobat třeba oblíbené metalové kapele. A některé se černá barva prostě jen líbí. Všechny ale v jádru duše spojuje jedno – snaha ukázat svou odlišnost a upoutat pozornost. „Ženy, které často oblékají černou barvu, o sobě rády hovoří. Milují prezentaci svých názorů i to, když jsou dobývány. Mají ve věcech a v názorech jasno a svá stanoviska příliš nemění,“ vysvětluje psycholožka Svobodová. Špatnou stránkou žen v černém je, že u nich těžko odhalíte, co je skutečnost a co jen promyšlená póza. Rády se totiž stylizují a vytvářejí si umělé image.

Foto: shutterstock.com

Modrá je mezi ženami velmi oblíbenáFoto: shutterstock.com

Nekonfliktní zelená

Ženy, které jsou spíše tiché, nevystupují z davu a nerady na sebe strhávají pozornost, si s oblibou kupují oblečení zelené barvy. „Mají rády svůj klid a pohodu. Jsou to rodinné typy, bývají věrné a je na ně spoleh i v profesní sféře,“ říká Marta Svobodová. Příliš adrenalinu nebo vzrušení si s nimi ale neužijete. Bojí se totiž nezvyklých situací a velkých radikálních změn.

Červená pro choleriky i sexuální dračice

Jste-li milovnicí červeného oblečení, pak vás jistě také baví svádět muže. „Červené oblečení si nevybíráte náhodou. Je vám jasné, že působí dráždivě a sexy. Ve skutečnosti patříte k náruživějším ženám a v sexu rozhodně nezklamete. Na co si u vás muži ale budou muset zvyknout, jsou nepříjemné cholerické nálady. Zkrátka ne vždy dokážete udržet nervy na uzdě,“ míní Marta Svobodová.

Fialová je barvou hysterek

Nosíte často fialovou? Pak ruku na srdce. Nejste náhodou trochu více žárlivá? Nebojujete s pomluvami a nepropadáte hysterickým záchvatům pokaždé, když něco nevyjde tak, jak byste chtěla? „Právě fialová barva totiž patří už od pradávna hysterickým ženám. Nosí ji především ženy ‚stíhačky‘, které si muže velmi hlídají. Na druhou stranu jsou ale právě hysterky nejlepšími milenkami a většinou i ženami velmi krásnými. Mužům dokážou snadno zamotat hlavu a nakonec je i ovládat,“ popisuje Marta Svobodová.

Foto: shutterstock.com

Červená barva je dráždiváFoto: shutterstock.com

Bílá znamená nový začátek

Jen těžko byste hledala ženu, která v bílé chodí neustále. Pokud ale ve vašem šatníku v nějakém období najednou převažuje bílá barva, snažíte se pravděpodobně něco na sobě či svém životu změnit. „Bílá je symbolem nových lepších začátků, hledání rovnováhy i duševní čistoty. Nebezpečné ale je, pokud se ke svým ‚bílým obdobím‘ často vracíte. Pak vám vaši snahu okolí již pomalu přestává věřit a považují ji za pouhou pózu,“ vysvětluje psycholožka Svobodová.

Modrá je pro hospodyňky

Mnoho žen miluje modrou. Jsou to hlavně ženy, které rády vaří, snaží se obletovat svého partnera a být dobrou matkou svým dětem. Sebe však nemají v plánu zanedbávat, jak by někdo mohl tušit. „Své zájmy tyto ženy sice odsunuly tak trochu na druhou kolej, ale rozhodně se jich nevzdají úplně. Snaží se najít vyváženost a harmonii mezi rodinou a koníčky. Většina žen si takovýmto modrým obdobím někdy v životě projde, po narození dítěte anebo třeba i při péči o štěně,“ říká Marta Svobodová.

Sebeironická žlutá

Je vaše oblíbená barva žlutá? Pak máte rozhodně smysl pro humor, nebojíte se udělat si legraci sama ze sebe a ani sebeironie vám není cizí. „Milujete exotiku a netradiční situace, které mnohdy i sama vytváříte. Partner se s vámi nenudí a vás naopak baví být středem pozornosti. Jen pozor, abyste se někdy nesnažila strhnout na sebe pozornost za každou cenu, třeba i nevhodným způsobem nebo nemístnými připomínkami. Sebevědomí vám nechybí, ale trochu skromnosti by také neuškodilo,“ upozorňuje Marta Svobodová.

A jakou barvu nosíte nejčastěji vy? A jak na vás sedí výše uvedené definice? Souhlasíte s nimi? Napište nám svůj názor do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám