Hlavní obsah

Barvy slunce rozzáří váš šatník. Umíte je zkombinovat?

Foto: tryam, Shutterstock.com

Foto: tryam, Shutterstock.com

Propršené květnové dny jsou za námi a oblohu opět prozářily intenzivní sluneční paprsky. Vneste světlo i do vaší šatní skříně! Smutné barvy vyměňte za hřejivé tóny žluté, oranžové, červené či růžové a vyrazte vstříc letním zážitkům.

Článek

Obecně sice platí, že teplé barvy sluší jarním a podzimním typům (víte, jaký typ jste vy?), ale každé pravidlo má svou výjimku. Odstínů totiž existuje nepřeberné množství, a tak se vyplatí pestré kousky raději nejprve vyzkoušet v kabince. Možná budete z výsledku samy překvapené. Koneckonců i Sněhurce, černovlásce s alabastrovou pletí, slušela žlutá.

Romantické červánky

Korálově červená je o něco tmavší než barva roku 2019 a v nadcházejícím období byste ji ve svých outfitech měly mít i vy. Romantické plisované šaty odlehčíte slaměnými doplňky a nezapomeňte ani na kabelku s módním perforováním.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Náušnice, Mango, 399 Kč. 2. Kabelka, H&M, 999 Kč. 3. Šaty, F&F, 799 Kč. 4. Pantofle, Zara, 899 Kč. 5. Klobouk, Marks & Spencer, 899 KčFoto: Archiv firem

Žlutá záře 

Kombinace teplých odstínů se rozhodně nemusíte bát. Tyto barvy k sobě totiž skvěle pasují. Kostým, který se skládá z elegantního saka a pohodlných kalhot, můžete navíc nosit do zaměstnání i na večírek.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Top, Bershka, 299 Kč. 2. Kalhoty, C&A, 798 Kč. 3. Sako, C&A, 1398 Kč. 4. Boty, Answear, 549 Kč. 5. Podprsenka, Intimissimi, 849 Kč Foto: Archiv firem

Vždycky růžová

Přestože sytě až neonově růžová zdaleka nepatří mezi oblíbence každé ženy, k létu zkrátka neodmyslitelně patří. Svěží a mladistvý vzhled podtrhnete roztrhanými džíny a trendy bílými teniskami.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Top, Gate, 218 Kč. 2. Prsten, Swarovski, 1790 Kč. 3. Džíny, Zara, 899 Kč. 4. Tenisky, Deichmann, 999 Kč. 5. Kabelka, Kazar, 3490 KčFoto: Archiv firem

Pomerančový koktejl 

Stejně jako žlutá, i oranžová je typickou barvou slunečních paprsků a vynikne především v kombinaci se zemitými tóny. A jaký k podobnému modelu zvolit make–up?  Podívejte se na video, kde vám ukážeme stylové letní líčení. 

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Body, Tally Weijl (prodává Zoot), 599 Kč. 2. Kabelka, Monnari (prodává Eobuv), 1026 Kč. 3. Sukně, Boohoo (prodává Tamsin), 745 Kč. 4. Lodičky, Gate, 548 Kč. 5. Sluneční brýle, Muscat, 2799 Kč Foto: Archiv firem

Jaká varianta vám nejvíc padla do oka? Nebo byste raději návod na to, jak kombinovat kostky

Reklama