Hlavní obsah

Batika, proužky i puntíky aneb Letní trendy pro ženy 40+

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Léto už je v plném proudu, a tak je nejvyšší čas zásobit šatník novými kousky, které vám budou v horkých dnech slušet. Tápete v aktuálních trendech? Nevíte, které módní stálice by měla oblékat žena po čtyřicítce? Nechte se inspirovat stylovými kombinacemi a staňte se královnou sezony!

Článek

Věk je sice jen číslo, ale protože s přibývajícími roky se mění vkus, zřejmě byste dnes neocenily crop top s animovanou postavičkou jako vaše náctiletá dcera. To ale neznamená, že se hned musíte zahalovat do černé barvy a babičkovských hábitů. Klidně zabrouzdejte do mladistvých kolekcí a sestavte si dokonalý outfit hodný přehlídkových mol. Stačí jen vědět, jak na to.

Lněný kostým

Pokud ve vaší skříni převládají tmavé odstíny, děláte chybu. Světlé tóny mají totiž kouzelnou schopnost ubrat své nositelce hned několik let. No schválně, věřili byste, že modelka Zdeňka sfoukla na narozeninovém dortu už pětačtyřicet svíček? Vyzkoušejte bílý komplet jako ona a vraťte se zpátky v čase. Ideální materiál na léto je len – je trendy a navíc vás příjemně ochladí.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice (H&M, 249 Kč za set); náhrdelník (Lindex, 399 Kč); sako (Benetton, 2299 Kč); tílko (Lindex, 499 Kč); kalhoty (Benetton, 1299 Kč); pantofle (Gino Rossi, prodává CCC, 1499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Batikované motivy

Batika byla hitem v šedesátých letech, éra hippies by se bez ní zkrátka neobešla. A přestože rozpité a mnohdy až psychedelické vzory upadly na dlouhou dobu v zapomnění, návrháři je opět vzkřísili k životu. A dají se sehnat i takové, které připomínají plátno abstraktního umělce. Pořiďte si kousky s originálním motivem a nezapomeňte ani na šik bermudy, i ty se letos vracejí na výsluní.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice (H&M, 599 Kč za set); oversized košile (Lindex, 999 Kč); tričko (Lindex, 499 Kč); kabelka (H&M, 599 Kč); bermudy (Marks & Spencer, 699 Kč); pantofle (H&M, 599 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Háčkované šaty 

Čeká vás důležité jednání, slavnostní večeře nebo snad svatba a stále nevíte, co na sebe? Krajkované či háčkované šaty jsou elegantním řešením. Působí luxusním dojmem a hlavně se hodí pro všechny příležitosti. Počasí vám nehraje do karet a míslo sluníčka se na obloze objevily zamračené mraky? Ozvláštněte model květinovým kaftanem!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice (H&M, 149 Kč); průsvitný přehoz (Reserved, 1499 Kč); šaty (Reserved, 999 Kč); sluneční brýle (Mango, 499 Kč); kabelka (Tezyo, 763 Kč); boty (Tezyo, 1432 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Nesmrtelné puntíky  

Puntíky z módního odvětví nikdy nezmizí, takže se považují za stálice šatníku. Jestliže je ve své soukromé sbírce ještě nemáte, porozhlédněte se po tečkovaném vzoru v obchodech a klidně se do něj zahalte od hlavy až k patě. Svůdnou siluetu vám pomůže vytvarovat stylová ledvinka umístěná v pase.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice (H&M, 249 Kč); halenka (Reserved, 359 Kč); ledvinka (CCC, 399 Kč); sukně (Mango, 999 Kč); boty (Mango, 1299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Netradiční proužky 

Stejně jsou na tom proužky – i ty jsou důležitou součástí designérského světa. Nebojte se a vyzkoušejte je v netradiční podobě. Jedinečný look získají třeba na metalickém podkladu, troufnete si na tento extravagantní styl? Pokud ne, vsaďte na klasiku a oblékněte pruhy v námořnickém podání.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice (Tezyo, 308 Kč); halenka (COS, 2150 Kč); ledvinka (Högl, 3699 Kč); sukně (COS, 2750 Kč); sandály (Högl, 3599 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Zdeňka (Agents Model Management)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Soňa Šajdáková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme sportovnímu a relaxačnímu areálu Žluté lázně, Podolské nábřeží 3/1184, Praha 4 – Podolí. 

Reklama

Načítám