Domácí pesto, to je lahvička totálně koncentrované chuti bylinek, sýra a zeleniny. K jeho přípravě vám stačí jen pár minut a máte tak kdykoli po ruce skvělou přísadu do těstovin, sendvičů i salátů, i na dochucení hummusu, míchaných vajíček, pečených brambor, sendvičů, do burgerů nebo třeba ke grilované zelenině a masu.
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter.
Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete.
Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech.
Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek
Postup:
01.
Mandle nebo i kešu nasucho opražte a ještě teplé rozmixujte s bazalkou, špenátem, sýrem, malou lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem, chilli papričkou, oloupaným česnekem a olejem. V případě potřeby dochuťte nebo zřeďte dalším olejem. V chladu vám pesto vydrží asi týden.
Tip: Zkuste i jednoduché rukolové pesto a kromě těstovin ho používejte třeba do zapečených toastů.