Hlavní obsah
3,6
(14)
Foto: Archiv

Foto: Archiv

Domácí těstoviny nejsou nic těžkého. Hotové jsou za chvilku a naplnit je můžete prakticky čímkoliv. My jsme dnes do těsta i do náplně dali pořádnou dávku voňavé bazalky.

25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Ravioli
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 200 g mascarpone
  • 60 g parmazánu
  • 30 g čerstvé bazalky
  • 1 špetka soli
Omáčka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce čerstvého krémového sýru
  • 1/2 lžíce másla
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka soli
Cibulka
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Z mouky, vajec, bazalky, oleje a soli vypracujte vláčné těsto a nechte ho alespoň dvacet minut odpočívat v lednici.

02.

V rendlíčku promíchejte smetanu, krémový sýr, sůl a pepř. Omáčku přiveďte k varu a na mírném ohni nechte tři minuty provařit. Stáhněte z ohně a přidejte máslo.

03.

Cibuli nakrájejte najemno a v pánvi na troše olivového oleje orestujte dozlatova. Cibulku sceďte a nechte odležet na papírové utěrce.

04.

Do misky dejte sýr mascarpone, strouhaný parmezán, bazalku, osolte a dobře promíchejte. Těsto rozválejte ručně nebo ve strojku. Vykrajovátkem tvořte kolečka nebo čtverce. Na jejich střed naneste náplň. Okraje potřete trochou vody a přilepte k sobě. Přes ukazováček přehněte jeden okraj a z horní části jej potřete trochou vody. Přehněte druhý okraj a horní část ohněte směrem dolů.

05.

Ravioli vložte do vroucí osolené vody a vařte. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Podávejte je se smetanovou omáčkou a dozlatova orestovanou cibulkou.

Bojíte se domácích těstovin? Přečtěte si náš skvělý návod, s nímž se vám vždycky povedou!

Načítám